Σάββατο 6 Ιούλη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

*** Δημοσιεύτηκε η απόφαση με την οποία αίρεται η επιστράτευση των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Εφαρμόζοντας το δόγμα «νόμος και τάξη», η κυβέρνηση είχε προχωρήσει στην επιστράτευση των εκπαιδευτικών από τις 11 Μάη, με τη σκέψη και μόνο ότι θα προχωρήσουν σε απεργία, επικαλούμενη την ομαλή διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων. Προσπαθώντας να εκβιάσει και να σπείρει κλίμα τρομοκρατίας σε όλους τους κλάδους που απαντούν αγωνιστικά στην αντιλαϊκή πολιτική, η κυβέρνηση έδωσε παράλληλα και δείγμα γραφής για το πώς θέλει τον εκπαιδευτικό στο «νέο σχολείο».

*** Η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής διοργανώνει κινητοποίηση την Παρασκευή 12 Ιούλη στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής, απαιτώντας ανάκληση όλων των συγχωνεύσεων σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τμήματα 20 μαθητών ανά τάξη, τμήματα κατευθύνσεων σε όλα τα Λύκεια (ανεξάρτητα από τον αριθμό των μαθητών) και με ανώτερο όριο τους 20 μαθητές. Ζητά επίσης να μην γίνει καμία απόλυση εκπαιδευτικών, να καλυφθούν όλα τα κενά των εκπαιδευτικών με μαζικούς διορισμούς.

*** Το Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης καταγγέλλει με ανακοίνωσή του τη σύλληψη δύο μελών της θεραπευτικής Κοινότητας «Παρέμβαση» του ΚΕΘΕΑ βάσει παλιών ενταλμάτων για πράξεις που είχαν τελέσει στην περίοδο που ήταν ενεργοί χρήστες και την επαναφορά σε ισχύ της υγειονομικής διάταξης ΓΥ/39Α, βάσει της οποίας είχαν συλληφθεί και διαπομπευτεί οι οροθετικές ιερόδουλες. Το σωματείο απαιτεί την άμεση απελευθέρωση των δύο θεραπευόμενων και την επιστροφή τους στη θεραπευτική κοινότητα για να συνεχίσουν τη μάχη για τη ζωή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ