Σάββατο 6 Ιούλη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Τη Δευτέρα στάση εργασίας και συγκέντρωση στην Κλαυθμώνος

Στη 1 μ.μ., παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης (Εσωτερικών) και πορεία προς τη Βουλή

«Καμιά αναμονή! Ούτε βήμα πίσω από το αίτημα: Σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους».

Με αυτό το σύνθημα το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου σε μαζική συμμετοχή στη στάση εργασίας που έχει προκηρύξει τη Δευτέρα 8 Ιούλη από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη της βάρδιας και στη συγκέντρωση στη 1 μ.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενάντια στις απολύσεις μόνιμων και συμβασιούχων και τις ιδιωτικοποιήσεις. Εκεί, θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στο κτίριο που στεγάζει τις υπηρεσίες του παλιού υπουργείου Εσωτερικών (Σταδίου) και πορεία στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (Β. Σοφίας). Σημειώνεται ότι η Δευτέρα είναι η μέρα κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου.

Το Συνδικάτο ΟΤΑ με την κινητοποίησή του διαδηλώνει:

  • Οχι στο νέο πακέτο μέτρων που έρχεται με το πολυνομοσχέδιο, που επιχειρεί να δώσει ολοκληρωτικό χτύπημα σε εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις.
  • Να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
  • Καμιά απόλυση - καμιά ιδιωτικοποίηση.
  • Να μην κλείσει κανένας παιδικός σταθμός.
  • Οχι στις κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις.

Στη μάχη για την επιτυχία της στάσης εργασίας και της κινητοποίησης οι δυνάμεις του Συνδικάτου ΟΤΑ προχώρησαν ήδη σε σύσκεψη του Συνδικάτου προχτές. Εκεί, τονίστηκε η ανάγκη όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία του χώρου να προχωρήσουν άμεσα σε συνεδριάσεις Διοικητικών Συμβουλίων, να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής και να οργανώσουν Γενικές Συνελεύσεις, συγκεντρώσεις, να ενημερώσουν πλατιά τους εργαζόμενους για τις εξελίξεις.

«Είναι ανάγκη να οργανώσουμε την πάλη στους χώρους δουλειάς, να συντονίσουμε τη δράση μας με τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα για να βάλουμε σοβαρά εμπόδια στην υλοποίηση αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής», επισημάνθηκε χαρακτηριστικά στη σύσκεψη.

  • Απόφαση για προκήρυξη στάσης εργασίας τη Δευτέρα 8 Ιούλη από τις 12 το μεσημέρι πήρε χτες και η ΠΟΕ - ΟΤΑ. Αντίστοιχη απόφαση, για παναττική στάση εργασίας τις ίδιες ώρες πήρε και η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ. Στο μεταξύ, χτες, κινητοποίηση στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έκαναν οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Αστυνομία.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ