Σάββατο 6 Ιούλη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΤΥΠΟΥ
Αποφάσισαν να υπερασπιστούν τις Συμβάσεις τους

Την απόφασή τους να επιβάλουν με τον αγώνα τους την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που θα διασφαλίζει τις κατακτήσεις των εργαζομένων, ξεκαθάρισαν οι εργαζόμενοι στα Πρακτορεία Τύπου «ΑΡΓΟΣ» και «ΕΥΡΩΠΗ», μετά τις προχτεσινές Γενικές τους Συνελεύσεις, που διοργάνωσε η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι η εργοδοσία των δύο - κατά τ' άλλα ανταγωνιστικών - πρακτορείων με κοινή ανακοίνωσή τους ενημερώνουν τους εργαζόμενους πως η Σύμβαση έληξε τον περασμένο Φλεβάρη και ως εκ τούτου οι εταιρείες θα προχωρήσουν σε μειώσεις μισθών - κάτι που αμφισβητούν οι εργαζόμενοι καθώς τονίζουν ότι η Σύμβαση έχει λήξει από το 2009 και έχει μετατραπεί σε ισχυρή ατομική.

Οι εργαζόμενοι στις συνελεύσεις τους διατράνωσαν πως «δεν κάνουμε πίσω ούτε βήμα από τα δικαιώματα και τις παροχές που προβλέπει η ΣΣΕ». Και αποφάσισαν πως σε περίπτωση που επιχειρηθεί με οποιονδήποτε τρόπο να «χτυπηθεί» η ΣΣΕ και οποιοδήποτε δικαίωμά τους, θα συγκληθεί μέσα στο επόμενο 24ωρο Γενική Συνέλευση των εργαζομένων προκειμένου να αποφασίσει απεργιακές κινητοποιήσεις. Ταυτόχρονα το ΔΣ δεν παραιτείται από το δικαίωμα να εξαγγείλει άμεσα στάσεις εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ