Σάββατο 6 Ιούλη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΚΑΤΣΕΛΗ»
Συγκέντρωση και πορεία στην Αθήνα

Από τη χτεσινή πορεία των εργατών του «Κατσέλη» στο κέντρο της Αθήνας
Από τη χτεσινή πορεία των εργατών του «Κατσέλη» στο κέντρο της Αθήνας
Μαζική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας έκαναν χτες το πρωί οι εργάτες του «Κατσέλη» απαιτώντας να μην κλείσει το εργοστάσιο, να μη γίνει καμιά απόλυση και καμιά αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις. Η εταιρεία «Κατσέλης» ανήκει στην «Nutriart» του ομίλου Δαυίδ και πριν από λίγες μέρες η εργοδοσία κατέθεσε αίτηση πτώχευσης η οποία θα εκδικαστεί στις 18 Σεπτέμβρη, πετώντας στην ανεργία 500 εργάτες.

Με πανό «Απαιτούμε την άμεση επαναλειτουργία των εργοστασίων» και «Οχι στο λουκέτο - Οχι στην ανεργία», οι εργάτες του «Κατσέλη» συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί στην πλατεία Βάθη, από όπου και ξεκίνησαν την πορεία τους. Μέσω της Σταδίου κατευθύνθηκαν στο υπουργείο Εργασίας όπου και συναντήθηκαν με στελέχη του. Εκεί, απαίτησαν να γίνει άμεσα η διυπουργική συνάντηση (υπουργεία Ανάπτυξης και Εργασίας) με το Σωματείο Εργαζομένων και την εταιρεία.

Τα συνθήματα δε σταμάτησαν ούτε λεπτό: «Δουλειά με δικαιώματα και όχι ανεργία - βάλτε τα εργοστάσια ξανά σε λειτουργία», «Οι εργάτες του Κατσέλη περήφανα παλεύουν και το ψωμί τους δεν παζαρεύουν» και «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη». Αμέσως μετά οι εργάτες με πορεία κατευθύνθηκαν στα γραφεία του ΣΕΒ, τα οποία -όπως ήταν αναμενόμενο- ήταν ερμητικά κλειστά. Οι βιομήχανοι αρνήθηκαν ακόμη και να πάρουν το ψήφισμα των εργατών. Τελευταία «στάση» στη χτεσινή πορεία των εργατών του «Κατσέλη» ήταν η Βουλή, όπου και είχαν συναντήσεις με τα κόμματα, παραδίδοντας ταυτόχρονα το ψήφισμά τους.

Ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, μιλώντας στους εργαζόμενους, αφού εξέφρασε την αλληλεγγύη του Κόμματος, τόνισε ανάμεσα στα άλλα: «Το ΚΚΕ λέει ότι οι εργαζόμενοι θα μπορούν να έχουν όλοι δουλειά, να έχουν όλοι δημόσια Υγεία, Παιδεία, κοινωνική ασφάλιση, τη ζωή που δικαιούνται, όταν απαλλαγούν από αυτούς που σήμερα κάνουν κουμάντο, τα μονοπώλια και τις πολυεθνικές. Αυτοί που σήμερα μας διώχνουν, αύριο μπορεί να μας απασχολήσουν κάποιες ώρες, μεθαύριο λίγους μήνες, όμως η ζωή μας θα εξαρτάται απ' τα κέρδη. Σας καλούμε να μην υποχωρήσετε. Σε αυτήν την κατεύθυνση να είναι ο αγώνας σας».

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν χτες αντιπροσωπείες της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, της Ομοσπονδίας Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, της Ομοσπονδίας Τύπου - Χάρτου, του Συνδικάτου Φαρμάκου Αττικής, του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και από το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών νομού Αττικής.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συγκέντρωση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής (2015-04-10 00:00:00.0)
«Μπαλάκι» οι εργαζόμενοι για το συμφέρον του καπιταλιστή (2013-06-29 00:00:00.0)
«Μπαλάκι» οι εργαζόμενοι για το συμφέρον του καπιταλιστή (2013-06-29 00:00:00.0)
Στη μάχη για τη Συλλογική Σύμβαση (2013-05-30 00:00:00.0)
Συνεχίζουν για έκτη μέρα την απεργία τους (2011-11-24 00:00:00.0)
Ξεκινά το Σάββατο το 27ο Συνέδριο (2010-02-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ