Σάββατο 13 Ιούλη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ - ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με ακρόαση φορέων η συζήτηση στη Βουλή

Με την ακρόαση φορέων και τη συζήτηση επί των άρθρων ολοκληρώθηκε χτες στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου και αφού γίνει τη Δευτέρα η λεγόμενη δεύτερη ανάγνωση θα εισαχθεί στην Ολομέλεια την Τρίτη ενώ την Τετάρτη είναι προγραμματισμένη η ψήφισή του.

Οι φορείς που κλήθηκαν στην Επιτροπή με τον ένα ή τον άλλο τρόπο εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο πολυνομοσχέδιο.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης χαρακτήρισε ρυθμίσεις του νομοσχεδίου αντισυνταγματικές που «καταργούν την αυτοτέλεια της Αυτοδιοίκησης και θέτουν υπό επιτροπεία τους Δήμους», ενώ ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θ. Μπαλασόπουλος επεσήμανε ότι οι ΟΤΑ συμμετέχουν με πάνω απ' το 50% στην κινητικότητα με αποτέλεσμα η Αυτοδιοίκηση να πλήττεται όχι μόνο σε επίπεδο μείωσης του προσωπικού αλλά και της παροχής υπηρεσιών στους πολίτες.

Για νομοσχέδιο που οδηγεί στην πλήρη αποδόμηση των ήδη απορρυθμισμένων εργασιακών σχέσεων που θα επιφέρει μεγαλύτερη αυθαιρεσία στις απολύσεις έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ Σ. Ξανθόπουλος και ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Κ. Καββαθάς τόνισε απ' την πλευρά του ότι επιβαρύνονται συνεχώς με φορολογικά βάρη οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι ΕΒΕ. Ζήτησε δε να επανέλθει η ΣΣΕ και η ελεύθερη διαπραγμάτευση εργοδοτών και εργαζομένων και μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «αν δεν μπορούμε να διασφαλίσουμε τον κατώτατο μισθό ούτε στα 750 ευρώ τότε καλύτερα η χώρα να είχε πτωχεύσει και επίσημα».

Για συνεχείς οργανωτικές αλλαγές στις εφορίες που δεν επιτρέπουν τη συλλογή φορολογικών εσόδων από μια κοινωνία που πλήττεται επτά χρόνια απ' την ύφεση και έχει εξαντληθεί η φοροδοτική της ικανότητα έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΔΥΟ Χ. Νικολακόπουλος ο οποίος ανέφερε ότι έχουν μειωθεί κατά 6.000 περίπου υπαλλήλους οι οικονομικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η ΑΔΕΔΥ στην Επιτροπή η μείωση του προσωπικού του Δημοσίου μέχρι το τέλος του 2015 θα ξεπεράσει και το μνημονιακό στόχο των 150 χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων και αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 180 και 200 χιλιάδων υπαλλήλων.

Ο εκπρόσωπος της ΟΛΜΕ Θ. Κοτσυφάκης ανέφερε ότι είναι τέχνασμα του υπουργείου οι υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί που προκύπτουν με την κατάργηση τμημάτων και ειδικοτήτων στα σχολεία, ενώ κατήγγειλε ότι πρόσφατα το υπουργείο Παιδείας συμμετείχε σε εκδήλωση ιδιωτικού ΙΕΚ στον Πειραιά που έχει ειδικότητες που καταργούνται σήμερα απ' τη δημόσια τεχνική εκπαίδευση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ