Τρίτη 16 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Συνεχίζονται οι σφοδρές συγκρούσεις

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--

Ευρείες επιχειρήσεις κατά των αντικαθεστωτικών που δρουν σε περίχωρα της Δαμασκού, όπως η Καμπούν, έχει εξαπολύσει ο συριακός στρατός, τις τελευταίες μέρες, ενώ συνεχίζεται και η επιχείρησή του στην επαρχία Χαλέπι.

Αντικαθεστωτικοί ισχυρίζονται ότι ο στρατός κρατά «ομήρους 200 άτομα» σε τέμενος στο προάστιο της Δαμασκού Καμπούν, χωρίς όμως ούτε να διευκρινίζει την ιδιότητα των 200 (αν είναι ένοπλοι ή άμαχοι) ούτε να μπορεί να διασταυρωθεί η συγκεκριμένη είδηση. Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι εξερράγη παγιδευμένο αυτοκίνητο χτες βορείως της Δαμασκού, στην Ντάιρ Ατίγια, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 13 άτομα, εκ των οποίων οι 10 αστυνομικοί.

Αντίθετα, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ δήλωσε επισήμως ότι οι ΗΠΑ είναι σε καθημερινή επαφή με την Εθνική Συριακή Συμμαχία και γενικότερα με τους Σύρους αντικαθεστωτικούς, σε μια προσπάθεια καλύτερης επικοινωνίας ως προς το πώς μπορούν να υποστηριχθούν καλύτερα. Ο Κάρνεϊ δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες και ουσιαστικά η δήλωσή του ήταν απάντηση σε δημοσιογραφική ερώτηση για το κατά πόσο ευσταθούν οι κατηγορίες αντικαθεστωτικών ότι οι ΗΠΑ δεν βοηθούν και δεν στέλνουν εξοπλισμό.

Τέλος, στη Δαμασκό έφτασε χτες η επικεφαλής της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τα παιδιά και τις ένοπλες συγκρούσεις για 3ήμερη επίσκεψη.

Θρίλερ με τις εκρήξεις έξω από τη Λατάκκεια

Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή που μάλιστα ξεκίνησε από τουρκική αεροπορική βάση «βλέπει» το ρωσικό δίκτυο «Ράσια Τουντέι» πίσω από τις ισχυρές εκρήξεις που σημειώθηκαν στις 5 Ιουλίου σε περιοχή κοντά στη Λατάκκεια. Οι εκρήξεις δεν σχολιάστηκαν από τη συριακή ούτε από την ισραηλινή πλευρά. Το CNN είχε μεταδώσει ότι πρόκειται για ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές που πιθανότατα είχαν ως στόχο αποθήκες με ρωσικούς πυραύλους που προορίζονται για πλήγματα σε πλοία. Στο θέμα επανήλθε, χτες, το «Ράσια Τουντέι», λέγοντας ότι οι επιδρομές ξεκίνησαν από τουρκικές βάσεις. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Νταβούτογλου διέψευσε το δημοσίευμα και μίλησε για «φημολογίες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ