Τρίτη 16 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Ο Στρος Καν σε τράπεζα της «Ροσνέφτ»

Ο Ντομινίκ Στρος Καν, που μέχρι πριν δύο χρόνια ήταν επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και είχε εξαναγκαστεί σε παραίτηση μετά την υπόθεση με την καμαριέρα που τον κατηγόρησε για σεξουαλική κακοποίηση (υπόθεση που έκλεισε με συμβιβασμό), αναλαμβάνει νέα καθήκοντα. Συγκεκριμένα, φαίνεται να αποδέχτηκε πρόταση να μπει στην 11μελή σύνθεση του Συμβουλίου των παρατηρητών της «Παρρωσικής τράπεζας ανάπτυξης των περιοχών» (All-Russian Regional Development Bank), που ανήκει στη ρωσική πετρελαϊκή εταιρία «Rosneft».

Η εμπλοκή Στρος Καν στη συγκεκριμένη τράπεζα (που είναι μόλις 63η σε μέγεθος μεταξύ των ρωσικών τραπεζών) έρχεται σε μία περίοδο που η εταιρεία χρειάζεται έξωθεν «καλή μαρτυρία» και νέες «άκρες» στις διεθνείς αγορές, καθώς πελάτες της κατηγορούνται για ξέπλυμα «μαμούθ», ύψους 1 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πάντως, ο Ντομινίκ Στρος Καν δε θα είναι ο πρώτος ξένος πρώην αξιωματούχος που μισθώνεται από ρωσικά καπιταλιστικά συμφέροντα, μιας και είναι γνωστή η περίπτωση του πρώην Γερμανού καγκελάριου, Γκέρχαρντ Σρέντερ, που μετά την αποχώρησή του από την καγκελαρία εργάζεται για τη ρωσική ενεργειακή εταιρεία «Gazprom».


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ