Πέμπτη 19 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Πολυεπίπεδο αλισβερίσι

Παιχνίδια εξουσίας, παρασκηνίου, συμμαχιών και λεπτών ισορροπιών στην πλάτη του ποδοσφαίρου. Υπό την απειλή της ΦΙΦΑ γι' αποκλεισμό, κάθε μια από τις εμπλεκόμενες πλευρές κάνει τις κινήσεις της (μπροστά και πίσω από τους προβολείς). Ετσι οι εξελίξεις θα καθοριστούν από τ' αποτέλεσμα που θα 'χει αυτό το αλισβερίσι.

Μεγάλες αναταράξεις και αντιφατικές εκτιμήσεις προκάλεσε χτεσινή παρέμβαση του προέδρου στον Ολυμπιακό, Σ. Κόκκαλη. Μ' εξώδικο που έστειλε στην ΕΠΟ την καθιστά υπεύθυνη για ενδεχόμενη αποβολή των ελληνικών ομάδων, «ενημερώνοντας» ότι σε τέτοια περίπτωση οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν κίνδυνο οικονομικής βλάβης που κατ' αρχήν προσδιορίζεται σε περίπου 4 δισ.... Εστειλε όμως και επιστολή στον υφυπουργό Αθλητισμού, Γ. Φλωρίδη, εκφράζοντας πίστη ότι θα προβεί στις κατάλληλες ενέργειες ώστε να δοθεί άμεσα λύση (πριν τη λήξη του τελεσιγράφου)...

Επιστολή στον υφυπουργό αλλά και τον υπουργό Πολιτισμού, Ευαγγ. Βενιζέλο, έστειλε και η ΕΠΟ. Ζητούν «διάλογο, προκειμένου να αποφύγουμε τους κινδύνους που η ΦΙΦΑ με το έγγραφό της θέτει. Είναι γεγονός, ότι η οποιαδήποτε πρωτοβουλία ανήκει σε σας, αφού η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, δε νομοθετεί, η αρμοδιότητα δε, αυτή ανήκει αποκλειστικά σε σας, ως εκτελεστική-νομοθετική εξουσία. Πιστεύουμε, ότι γίνεται αντιληπτό, ότι μετά την εκπνοή της προθεσμίας, οι κίνδυνοι τόσο για το Ελληνικό Ποδόσφαιρο αλλά και γενικότερα για τον Ελληνικό Αθλητισμό, είναι μεγάλοι και η ευθύνη δε θα ανήκει στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία».

Πολλά αναμένεται να ξεκαθαρίσουν στο σημερινό ΔΣ της Ομοσπονδίας, από το οποίο θ' απουσιάζει (;) ο Β. Μητρόπουλος. Δεν του στάλθηκε πρόσκληση (...) γεγονός για το οποίο αντέδρασε έντονα. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, υπήρξε φραστικό επεισόδιο με μέλη του προεδρείου. Στο μεταξύ η επιτροπή αναδιάρθρωσης που συνέστησε η ΕΠΑΕ με υπόμνημά της στη ΓΓΑ, ζητάει να μην ισχύσουν από φέτος οι μειώσεις ομάδων. Επικαλείται, μεταξύ άλλων, γεωγραφικές ανισότητες και σωτηρία του ποδοσφαίρου στην περιφέρεια. Από την πλευρά της η ΠΑΕ Πανιώνιος μ' ανακοίνωσή της καταδικάζει αυτή την κίνηση χαρακτηρίζοντάς την «ντροπή και τραγική». Δηλώνει την αντίθεσή της «σ' ενέργειες που φανερώνουν ανυπαρξία οργάνωσης και αναξιόπιστο πρωτάθλημα, αφού μπορούμε στο τέλος της περιόδου για καθαρά παλαιοκομματικούς λόγους να κάνουμε τις θέσεις των ομάδων ανσασέρ, μ' έναν στόχο: την παραμονή έστω και παράνομα του υποδίκου (Μητρόπουλου) στη θέση του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ