Κυριακή 22 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΥΓΕΙΑ
Αγωνιστική πρόσκληση από τον «Ευαγγελισμό»

Κάλεσμα προς όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους του χώρου της Υγείας και της Πρόνοιας για κοινή αγωνιστική συνέχεια για την προάσπιση των ασφαλιστικών και εργασιακών τους δικαιωμάτων αλλά και της δημόσιας Υγείας - Πρόνοιας, απευθύνουν οι εργαζόμενοι του «Ευαγγελισμού».

Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης, οι εργαζόμενοι του «Ευαγγελισμού» πραγματοποιούν την ερχόμενη Τετάρτη 25-4-2001 στάση εργασίας από τις 8 π.μ. έως τις 2 μ.μ. και πορεία στο υπουργείο Υγείας. Στα πλαίσια αυτά καλούν τα σωματεία και τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην πορεία και στη συγκέντρωση που θα γίνει στις 9:30 π.μ. στο Πολεμικό Μουσείο, ώστε «να επαναληφθεί η μεγαλειώδης πορεία των νοσοκομείων και φορέων της πρόνοιας στις 29ης Μάρτη». Επίσης, καλούν τα σωματεία που θέλουν να συντονιστούν στον αγώνα αυτό να συμμετάσχουν στη συνέντευξη Τύπου που θα δώσει αύριο Δευτέρα 23-4-2001 στο δώμα του Νοσοκομείου το σωματείο εργαζομένων του «Ευαγγελισμού».

Το διεκδικητικό πλαίσιο των εργαζομένων του «Ευαγγελισμού» περιλαμβάνει:

  • Την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων.
  • Ουσιαστική αύξηση των βασικών μισθών που να καλύπτει τις απώλειες των περασμένων χρόνων. Αμεση χορήγηση επιδόματος 100.000 δραχμών από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Να μη θιγεί το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.
  • Να χαρακτηριστούν τα νοσοκομεία ανθυγιεινοί χώροι.
  • Να σταματήσει το απαράδεκτο φαινόμενο της νοσηλείας ασθενών σε ράτζα.
  • Να μην εγκατασταθεί κανένα ιδιωτικό συνεργείο στον «Ευαγγελισμό».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ