Πέμπτη 18 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ
Κοινωνική ανάγκη οι μαθητικές κατασκηνώσεις

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για την κατασκήνωση Αγίας Τριάδας Νάουσας

Motion Team

Να λειτουργήσει άμεσα η Μαθητική Κατασκήνωση Αγίας Τριάδας του Δήμου Νάουσας ζητούν με Ερώτησή τους στη Βουλή προς τον υπουργό Παιδείας οι βουλευτές του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου.

Στο κείμενο της Ερώτησης εξηγούν:

«Η πολιτική της συρρίκνωσης των δημόσιων υπηρεσιών και κοινωνικών δαπανών, που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, σε συνέχεια όλων των προηγούμενων, κατ' απαίτηση του μεγάλου κεφαλαίου και της ΕΕ, διέλυσαν, από τη μια πλευρά, το δημόσιο δίκτυο κατασκηνώσεων που υπήρχε και, από την άλλη, διευκόλυναν τη γιγάντωση του ιδιωτικού τομέα, φορτώνοντας τα βάρη στην ίδια την οικογένεια και στα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Ετσι, παρόλο που βρισκόμαστε μέσα του Ιούλη, η κατασκήνωση του υπουργείου Παιδείας στην Αγία Τριάδα στο Δήμο Νάουσας της ΠΕ Ημαθίας, όπου εκατοντάδες παιδιά ασθενέστερων οικονομικά οικογενειών φιλοξενούταν στη διάρκεια του καλοκαιριού, δεν ξεκίνησε ακόμα τη λειτουργίας της.

Αποτέλεσμα του παραπάνω προβλήματος, είναι η αναστάτωση και ανησυχία που επικρατεί στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών της ΠΕ Ημαθίας, για το αν θα λειτουργήσει φέτος η κατασκήνωση.

Η Μαθητική κατασκήνωση της Αγίας Τριάδας, που ιδρύθηκε το 1952, είναι από τις ελάχιστες πλέον δημόσιες κατασκηνώσεις που λειτουργούν σήμερα στη χώρα, ενώ η οργάνωση, η ασφάλεια, η υγιεινή και η ποιότητα του παιδαγωγικού και ψυχαγωγικού της έργου είναι υψηλού επιπέδου.

Να σημειωθεί πως το 2012 ο αριθμός των αιτήσεων ήταν ιδιαίτερα αυξημένος με αποτέλεσμα να μην καταστεί δυνατή η ικανοποίηση όλων. Απόδειξη του μεγέθους της κοινωνικής πλέον ανάγκης πολλών λαϊκών οικογενειών της ΠΕ Ημαθίας, που πλήττονται από τις ασκούμενες, με πρόσχημα την καπιταλιστική οικονομική κρίση, αντιλαϊκές κυβερνητικές πολιτικές και αδυνατούν να προσφέρουν διακοπές στα παιδιά τους. Κατά το παρελθόν αρκετές φορές απειλήθηκε η λειτουργία της συγκεκριμένης κατασκήνωσης λόγω έλλειψης της αναγκαίας κρατικής χρηματοδότησης. Πέρσι η λειτουργία της έγινε εφικτή με μεγάλες δυσκολίες και χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες των εκπαιδευτικών καθώς της διατέθηκαν τα λιγότερα κονδύλια από κάθε προηγούμενη φορά.

Να τονιστεί δε, πως το 2009 και 2010 έγιναν πολλά έργα υποδομής και συντήρησης τόσο για τη βελτίωση και άνετη διαμονή των παιδιών όσο και για την εύρυθμη λειτουργία της κατασκήνωσης.

Με δεδομένο ότι οι κατασκηνώσεις αποτελούν σημαντική διέξοδο για τους μικρούς μαθητές και οικονομική ανάσα για τις οικογένειές τους και ότι οι διακοπές δε μπορεί να θεωρούνται σπατάλη ή πολυτέλεια, αντίθετα αποτελεί δικαίωμά τους που δεν πρέπει να στερούνται,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση, ώστε να λειτουργήσει άμεσα η κατασκήνωση με την αναγκαία κρατική χρηματοδότηση, με μόνιμο προσωπικό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ