Παρασκευή 19 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΦΛΩΝ
Ζητά πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης!

Καταγγελία της Γραμματείας της ΕΣΚ Τυφλών

Η πλειοψηφία της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών (ΕΟΤ), που στηρίχθηκε από ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ - ΛΑ.Ο.Σ., αρνήθηκε να στείλει βεβαίωση στην υπηρεσία όπου εργάζεται ο Γιάννης Μελέτσης ότι είναι εκλεγμένο μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας, γραμματέας της Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης (ΕΣΚ) Τυφλών και συνδικαλιστής της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ). Η βεβαίωση χρειάζεται στην υπηρεσία του, για να μπορεί να παίρνει τις από το νόμο συνδικαλιστικές άδειες που δικαιούται. Αποτέλεσμα αυτής της άρνησης ήταν ο Γιάννης Μελέτσης να μην μπορέσει να πάρει άδεια για να παρευρεθεί, για μια ακόμα φορά, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου στις 10/7/2013 και στη συνάντηση που είχαν οι οργανώσεις των Τυφλών με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

«Η εμμονή τους αυτή, καταγγέλλει η Γραμματεία της ΕΣΚ, στηρίζεται, όπως δήλωσε η γραμματέας της ΕΟΤ και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Βιβή Τσαβαλιά, στο ότι η ΕΣΚ αρνείται να αναγνωρίσει τη σημερινή σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου. Δηλαδή, ζητούν δήλωση μετανοίας για την καταγγελία που έχει στοιχειοθετημένα δημοσιοποιήσει η ΕΣΚ για το πραξικόπημα που έκαναν από κοινού οι δυνάμεις της πλειοψηφίας στο τελευταίο Συνέδριο της ΕΟΤ και αφαίρεσαν με το έτσι θέλω 2 από τις 4 έδρες, που με βάση το ποσοστό και την απλή αναλογική που υπάρχει στο καταστατικό της Ομοσπονδίας εξέλεξε ο Συνδυασμός ΕΣΚ Τυφλών - Συνδικαλιστές της ΣΕΑΑΝ στο ΔΣ της Ομοσπονδίας. Είχε το θράσος το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, "της ανανέωσης, της δημοκρατίας και του εκσυγχρονισμού", να απειλήσει τους Συνδικαλιστές της ΕΣΚ και της ΣΕΑΑΝ με μηνύσεις γιατί χαρακτηρίσαμε πραξικόπημα τη συγκεκριμένη κλοπή εδρών.

Να τη χαίρεται ο ΣΥΡΙΖΑ και η πλειοψηφία της ΕΟΤ... Εχει δώσει διαπιστευτήρια αυτή όπως και το κόμμα της πώς θα εξυπηρετούν το σύστημα με όλα τα μέσα. Εχθρός τους είναι το λαϊκό κίνημα, ο καθένας και η καθεμιά που αντιπαλεύει το σύστημα και τις πολιτικές τους. Αλλωστε, αυτήν την πολιτική του συστήματος, της άγριας εκμετάλλευσης των εργαζομένων και των ΑΜΕΑ στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια. Αυτήν την πολιτική θα εφαρμόσει και ο ΣΥΡΙΖΑ σαν κυβέρνηση αν ο λαός και οι ανάπηροι κάνουν το λάθος να εναποθέσουν τις ελπίδες τους σε αυτούς».

Και η καταγγελία καταλήγει: «Ενας είναι ο δρόμος της αγωνιστικής ανασύνταξης του αναπηρικού κινήματος, του εργατικού - λαϊκού κινήματος για τη συγκρότηση της πανίσχυρη Λαϊκής Συμμαχίας όλων αυτών που πλήττονται από τη βάρβαρη πολιτική του κεφαλαίου, της ΕΕ, από την εξουσία των μονοπωλίων. Κάθε τυφλός και ανάπηρος που σέβεται τον εαυτό του έχει τη δική του θέση σε αυτήν τη Συμμαχία, εγκαταλείποντας κόμματα και συνδικαλιστές της καπιταλιστικής διαχείρισης και εκμετάλλευσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ