Παρασκευή 19 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ - ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ
Συγκέντρωση την Τρίτη 23 Ιούλη στην Ομόνοια

Μαζί στο δρόμο ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, θα βρεθούν Σωματεία εργαζομένων στον κλάδο του εμπορίου και των υπηρεσιών και Ενώσεις αυτοαπασχολουμένων, επαγγελματιών και μικρών εμπόρων. Με αιχμή το σύνθημα «Κάτω τα χέρια από το ωράριο και την κυριακάτικη αργία», διοργανώνουν από κοινού κινητοποίηση την Τρίτη 23 Ιούλη, στις 7 το απόγευμα στην Ομόνοια. Την ίδια μέρα πρόκειται να έρθει για ψήφιση στη Βουλή, το νομοσχέδιο με το οποίο η κυβέρνηση προβλέπει το άνοιγμα των καταστημάτων έως 250 τετραγωνικά μέτρα όλες τις Κυριακές του έτους, ανοίγοντας το δρόμο για να ακολουθήσει σύντομα η αντίστοιχη λειτουργία και των πολυκαταστημάτων.

Το κάλεσμα υπογράφουν τα 16 Σωματεία εργαζομένων και Ενώσεις αυτοαπασχολούμενων: Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά, Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων ΑΕ και Γραφείων, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δυτ. Αττικής, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Λαυρίου, Επιχειρισιακό Σωματείο Εργαζομένων «Καρφούρ»-«Μαρινοπουλος»-DIA, Σωματείο Εργαζομένων στην Επιχείρηση LIDL ν. Αττικής, Σωματείο Εργαζομένων στην Επιχείρηση «Κωσταντακάτος», Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων-Εμπόρων Δήμου Αθήνας, Σύλλογος Βιβλιοχαρτοπωλών Αθήνας, Σύνδεσμος Ραπτών-Επιδιορθωτών Αθήνας, Σωματείο Κουρέων-Κομμωτών Αθήνας «Η Αδελφότητα», Ενωση Ιδιοκτητών Καθαριστηρίων Αθήνας «Η αναγέννηση», Ενωση ΕΒΕ Ηλιούπολης, Ενωση ΕΒΕ Αγ. Δημητρίου και Ενωση ΕΒΕ Καλλιθέας.

Με την κατάργηση της αργίας της Κυριακής, όπως αναφέρει το κάλεσμα που συνυπογράφουν, «θέλουν να μετατρέψουν τους εργαζόμενους σε σκλάβους που να δουλεύουν από ήλιο σε ήλιο κάθε μέρα για να αβγαταίνουν τα κέρδη της πλουτοκρατίας», ενώ προσθέτει ακόμα πως «επιδιώκουν το βίαιο ξεκλήρισμα χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ, οι οποίοι σε καμιά περίπτωση δε θα μπορούν να αντέξουν την αύξηση του λειτουργικού κόστους, την αύξηση των ωρών εργασίας τους και τον ανταγωνισμό με τις μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ