Παρασκευή 19 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ
Συντονισμός ενάντια στην απληρωσιά, τα «λουκέτα» και την ανεργία

Σύσκεψη των κλάδων της Βιομηχανίας, με συμμετοχή εργαζομένων από εργασιακούς χώρους που έχουνε κλείσει, βρίσκονται στα πρόθυρα να κλείσουν, είναι σε επίσχεση εργασίας ή είναι απλήρωτοι για μήνες, πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα, με στόχο το συντονισμό της δράσης τους. Την πρωτοβουλία είχε η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων και συμμετείχαν εργαζόμενοι και σωματεία, από όλους τους κλάδους της βιομηχανίας.

Εργαζόμενοι που δουλεύουν σε επιχειρήσεις και εργοστάσια στον Τύπο - Χαρτί (FIMI PACK, 3Ε ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ, ΒΙΟΧΑΡΤΙΚΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ κλπ.), στα Τρόφιμα (ΚΑΤΣΕΛΗΣ, ΜΕΒΓΑΛ κλπ.), στην Κλωστοϋφαντουργία (FINTEXPORT, ΦΕΙΔΑΣ κλπ.), στη Χημική Βιομηχανία (THEOSOL), στο Μέταλλο (Ναυπηγεία, χαλυβουργίες κλπ.) και στο Φάρμακο (ALAPIS, KLEVA), έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με παρατεταμένη «απληρωσιά», «λουκέτα», αιτήσεις πτωχεύσεων, ένταση των αντεργατικών μέτρων κλπ.

Αποφασίστηκε:

  • Η διαμόρφωση ψηφίσματος, με κοινό πλαίσιο αιτημάτων. Πλατύ άνοιγμα σε όλους αυτούς του χώρους και με συσκέψεις απολυμένων εργαζομένων. Πρακτική έκφραση ταξικής αλληλεγγύης σε χώρους που βρίσκονται σε κινητοποίηση με στόχο να αντέξουν και να συνεχίσουν να αγωνίζονται.
  • Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας σε διάφορους φορείς (υπουργείο Εργασίας, ΟΑΕΔ κλπ.), όπου θα τίθεται το διεκδικητικό πλαίσιο. Προετοιμασία από τώρα μαζικής συγκέντρωσης στο κέντρο της Αθήνας, στις αρχές Σεπτέμβρη.
  • Συντονισμός δράσης με το κάθε Σωματείο, το ΠΑΜΕ και τις Λαϊκές Επιτροπές σε κάθε γειτονιά. Σε χώρους που βρίσκονται τώρα σε κινητοποίηση να γίνουν συγκεντρώσεις στις αντίστοιχες περιοχές που βρίσκεται το κάθε εργοστάσιο με τη συμμετοχή των Λαϊκών Επιτροπών.

«Η πείρα έδειξε ότι η αναμονή φέρνει μοιρολατρία, η μοιρολατρία φέρνει υποταγή και η υποταγή φέρνει εξαθλίωση», τονίστηκε εισηγητικά. «Αποδείχθηκε με τον πιο τραγικό τρόπο ότι ο καπιταλισμός θα κλείσει επιχειρήσεις και αυτό δε σταματιέται ακόμη και αν δουλέψουμε τσάμπα. Καταστρέφει παραγωγικές δυνάμεις με πρώτο τον άνθρωπο που είναι ο παραγωγός του πλούτου».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέες απεργιακές αποφάσεις ενάντια στο νομοσχέδιο - έκτρωμα (2023-09-09 00:00:00.0)
Καλεί σε γενική συνέλευση για αγωνιστικό πρόγραμμα και συντονισμό (2012-09-29 00:00:00.0)
Συγκέντρωση στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας (2011-08-03 00:00:00.0)
Αγωνία στη Βιομηχανική Ζώνη Θεσσαλονίκης (1999-05-25 00:00:00.0)
Αποφασιστικά βήματα συντονισμού (1999-02-04 00:00:00.0)
ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΥΝ τα αγωνιστικά τους βήματα (1998-05-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ