Πέμπτη 4 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
Αποφασιστικά βήματα συντονισμού

Για την οργάνωση και το συντονισμό της πάλης των εργαζομένων του Πειραιά, την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης, την ενίσχυση της δράσης για την αντιμετώπιση της διαλυτικής στάσης των δυνάμεων του συμβιβασμού και της υποταγής στο συνδικαλιστικό κίνημα και την ουσιαστική συμβολή στην αναζωογόνησή του, πραγματοποιήθηκε χτες σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 27 σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση έξι πρωτοβάθμιων σωματείων του Πειραιά.

Στη σύσκεψη παρουσιάστηκε και υιοθετήθηκε ένα κείμενο με τους άξονες που θα αποτελέσουν τη βάση και την αφετηρία για κοινή δράση με κεντρικούς στόχους: Την αλλαγή της κατάστασης στο συνδικαλιστικό κίνημα. Την υπεράσπιση των κατακτήσεων και δικαιωμάτων των εργατών στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και, παράλληλα, την πάλη για να πειστούν οι εργαζόμενοι του Πειραιά ότι υπάρχει διέξοδος, η οποία - όπως τονίστηκε - βρίσκεται στην αλλαγή προσανατολισμού του συνδικαλιστικού κινήματος.

Αποφασίστηκε η συμμετοχή των σωματείων και των εργαζομένων του Πειραιά στο αυριανό εκπαιδευτικό συλλαλητήριο.Επίσης, η ανάπτυξη ουσιαστικής πάλης για την αποτροπή του ξεπουλήματος των λιμανιών που προωθεί η κυβέρνηση. Η ενεργός στήριξη και συμπαράσταση στον αγώνα των εργατών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, που στις 10/2 πραγματοποιούν 24ωρη απεργία ενάντια στην ποινικοποίηση των αγώνων. Αποφασίστηκε ακόμα η συμμετοχή στην επικείμενη πανελλαδική σύσκεψη Συνδικάτων και συνδικαλιστών και η δραστηριοποίηση για την επιτυχία της. Στη σύσκεψη παρευρέθηκε και μίλησε ο αντιπρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Μαυρίκος,ενώ τοποθετήσεις έγιναν από πολλούς συνδικαλιστές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ