Πέμπτη 4 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ραγδαία επιδείνωση της θέσης του εμποροϋπάλληλου

Σε γενική συνέλευση καλεί την Κυριακή ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας

Για τραγική επιδείνωση της θέσης του εμποροϋπάλληλου κάνει λόγο ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας,σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή τη γενική του συνέλευση, που πραγματοποιείται την ερχόμενη Κυριακή, 7/2, στις 10.30πμ, στα γραφεία του.

Η βαθιά αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και η προσπάθειά της να πείσει ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος, καταγγέλλονται έντονα από το Σύλλογο, αφού όπως σημειώνει: "Τα οικονομικά στοιχεία ως προς τα κέρδη των εμποροβιομηχάνων δείχνουν ποιους εξυπηρετεί αυτή η πολιτική και ποιος κερδίζει, σε αντίθεση με τους εργαζόμενους, των οποίων συρρικνώνεται η αγοραστική τους δύναμη, υποβιβάζεται το επίπεδο διαβίωσής τους".

"Ο κλάδος του εμπορίου - υπογραμμίζεται - παλεύει για αυξήσεις το 1999 που να καλύπτουν τις πληθωριστικές απώλειες, απαιτεί μερίδιο από τα κέρδη των μεγαλεμπόρων, που το 1997-1998 παρουσίασαν θεαματική αύξηση".

Ο Σύλλογος παραθέτει ως παράδειγμα τα επίσημα κέρδη του "Πράκτικερ" για το '97 που ανήλθαν σε 1,8 δισ. δραχμές ή 2,5 εκατομμύρια δραχμές ανά εργαζόμενο και του "Μαρινόπουλου" στα 4,5 εκατομμύρια δραχμές ανά εργαζόμενο!

Για τον τελευταίο αντεργατικό νόμο για τις εργασιακές σχέσεις, ν.2639/98, που "ψήφισε η κυβέρνηση με την ανοχή των πλειοψηφιών του συνδικαλιστικού κινήματος, μέσω του "κοινωνικού διαλόγου"", ο Σύλλογος τονίζει ότι προσθέτει επιπλέον δεινά σ' αυτά που ήδη υφίστανται οι εμποροϋπάλληλοι. "Στη "γωνία" - σημειώνει - μας περιμένουν η πλήρης απελευθέρωση του ωραρίου, η χωρίς όρια λειτουργία, η δουλιά και την Κυριακή".

"Είναι ευθύνη μας - καταλήγει η ανακοίνωση - να τους χαλάσουμε τα σχέδια, δεν ανεχόμαστε να γίνουμε υποζύγια για να πιάσει η ολιγαρχία τους στόχους της ΟΝΕ. Το εργατικό κίνημα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει την επίθεση, φτάνει τα πρωτοβάθμια σωματεία να πάρουν πρωτοβουλίες, να συνενώσουν τη διάθεσή τους για αγώνες, παραμερίζοντας τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες των ανώτερων συνδικαλιστικών οργανώσεων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ