Πέμπτη 4 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Είναι πρόκληση!

Ο "ειδικός" της ιδιωτικής ασφάλισης, επικεφαλής του ΙΚΑ - όπως επιβεβαίωσε χτες ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων! Σφοδρή αντίδραση της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ

Την απόφαση της κυβέρνησης να διορίσει στη θέση του διοικητή του ΙΚΑ, τον Μ. Νεκτάριο,γενικό διευθυντή της "Εθνικής Ασφαλιστικής" και πρώην πρόεδρο της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιριών, ανακοίνωσε χτες και επίσημα ο υπουργός Εργασίας Μ. Παπαϊωάννου.

Στη δήλωση που έκανε ο υπουργός, μετά από συνάντηση με το σημερινό διοικητή του ΙΚΑ, Γρ. Σολωμό,αναφέρει πως έχει εισηγηθεί την πρόταση για διορισμό του Μ. Νεκτάριου, στον πρωθυπουργό και στο Υπουργικό Συμβούλιο και πως σύντομα θα υπάρξει απόφαση.

Προϊδεάζοντας για τα ευρύτερα σχέδια της κυβέρνησης για το ΙΚΑ, σχέδια που έχουν να κάνουν με τις διαδικασίες κατεδάφισης της ίδιας της κοινωνικής ασφάλισης, ο υπουργός σημείωσε: "Η επιλογή αυτή συνδέεται με την κυβερνητική απόφαση για οργανωτική και λειτουργική αναδιάρθρωση και εκσυγχρονισμό του ΙΚΑ, με την εισαγωγή των αρχών του σύγχρονου και αποτελεσματικού μάνατζμεντ για τη μετεξέλιξή του σ' ένα νέο Οργανισμό, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της επόμενης εικοσαετίας"!

Η ΟΣΕ ΙΚΑ - ΟΚΑ

Πρόκληση προς τους συνταξιούχους και όλους τους ασφαλισμένους, χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελλάδας,τυχόν διορισμό του Μ. Νεκτάριου στη θέση του διοικητή του ΙΚΑ.

Στην ανακοίνωση, που κοινοποιείται και προς τον πρωθυπουργό, επισημαίνεται: "Οπως πληροφορηθήκαμε από δημοσιεύματα και τα ηλεκτρονικά μέσα, η κυβέρνηση πρόκειται να αντικαταστήσει το διοικητή του ΙΚΑ, Γρ. Σολωμό και να διορίσει τον κ. Μ. Νεκτάριο,πρώην πρόεδρο της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδας.

Η κυβέρνηση, που προχωρεί ολοταχώς στην εφαρμογή του μεγάλου "πακέτου" για το ασφαλιστικό, που θα κατεδαφίσει ό,τι έχει απομείνει και το οποίο κινείται στα πλαίσια των προτάσεων Σπράου - Τήνιου, οδηγεί το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα στην ιδιωτικοποίηση με τους τρεις πυλώνες.

Γι' αυτό η κυβέρνηση χρειάζεται και την ανάλογη στήριξη από ανθρώπους που δε θα διστάσουν και πρόθυμα θα εφαρμόσουν τα σχέδιά της. Τι σχέση έχει ο κύριος αυτός με την κοινωνική ασφάλιση; Αυτός είναι ειδικός στην ιδιωτική ασφάλιση, γι' αυτό και τον επέλεξαν αυτοί που τον πρότειναν, αφού προς τα κει οδηγεί η κυβέρνηση το ΙΚΑ, που καλύπτει πάνω από 5,5 εκατομμύρια άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένους με 800.000 συνταξιούχους.

Οι συνταξιούχοι δηλώνουν ότι θα αγωνιστούν, για να προστατέψουν τον κοινωνικό και δημόσιο χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης.Ο διορισμός του Μ. Νεκτάριου προκαλεί τους συνταξιούχους, που μια ζωή πρόσφεραν και αγωνίστηκαν για μια κοινωνική ασφάλιση που να παρέχει ανθρώπινες συντάξεις και περίθαλψη και που τα τελευταία χρόνια όλο και χειροτερεύουν με την πολιτική που εφάρμοσαν οι διάφορες κυβερνήσεις. Το θέμα είναι σοβαρό και πρέπει να απασχολήσει και τη ΓΣΕΕ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ