Τρίτη 23 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Απολύει εκπαιδευτικούς, κλείνει σχολειά

Στιγμιότυπο από πρόσφατη κινητοποίηση ενάντια στις απολύσεις των 2.000 εκπαιδευτικών
Στιγμιότυπο από πρόσφατη κινητοποίηση ενάντια στις απολύσεις των 2.000 εκπαιδευτικών
«Με το πόδι στο γκάζι» η κυβέρνηση προχωράει στην απόλυση των πρώτων 2.000 εκπαιδευτικών (τους έβγαλε από χτες σε διαθεσιμότητα), στην κατάργηση των πιο μαζικών και ταξικών ειδικοτήτων της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης όπου φοιτούσαν χιλιάδες παιδιά των εργατικών οικογενειών και σήμερα πετιούνται βίαια εκτός εκπαίδευσης για να χρησιμοποιηθούν άμεσα ως μποναμάς στα ιδιωτικά ΙΕΚ και στα δόντια των εργοδοτών όπου θα εργάζονται τζάμπα για να μάθουν μια τέχνη.

Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, το υπουργείο Παιδείας έστειλε ηλεκτρονικά τη σχετική εγκύκλιο. Η ουσία της όλης εξέλιξης δεν είναι ούτε η αποσπασματικότητα, ούτε η προχειρότητα όπως ισχυρίζονται κάποιοι. Συνδέεται με τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στην Εκπαίδευση όπως υπαγορεύονται από την ΕΕ και τα συμφέροντα του κεφαλαίου για φτηνό, ευέλικτο κι εύκολα διαπαιδαγωγήσιμο στην εκμετάλλευση εργατικό δυναμικό.

Οργανώνουν την πάλη τους

Σε πολύμορφες και αδιάκοπες κινητοποιήσεις προχωρούν οι εκπαιδευτικοί: Σύσκεψη με θέμα την οργάνωση του αγώνα το αμέσως επόμενο διάστημα έκανε χτες το πρωί η ΕΛΜΕ Πειραιά, ενώ αργότερα ακολούθησε συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή, με το σύνθημα «Κανείς μαθητής έξω από τα σχολεία, κανένας καθηγητής στην ανεργία». Η πορεία - με τη συμμετοχή της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής, Ενώσεων των Δήμων του Πειραιά και Συλλόγων γονέων από ΕΠΑΛ, του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, του Συλλόγου καθαριστριών και σχολικών φυλάκων, των Σωματείων Μετάλλου και Ηλεκτρολόγων Πειραιά, των Συλλόγων δασκάλων Κερατσινίου Περάματος και Σαλαμίνας, καθώς επίσης και μαθητών - κατέληξε στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά.

Η Α', Β' και Γ' ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα , στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία Αγ. Αντωνίου, στο Περιστέρι.

Στο Ηράκλειο Κρήτης σήμερα προγραμματίζεται από τη Γραμματεία Εκπαιδευτικών Ηρακλείου του ΠΑΜΕ παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια στις 8.30 το πρωί.

Η ΕΛΜΕ Ζακύνθου διοργανώνει αύριο, Τετάρτη, σύσκεψη συλλόγων γονέων, μαθητών και συνδικάτων του δημόσιου/ιδιωτικού τομέα, στις 7.30 το απόγευμα, στο 1ο Λύκειο.

Η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης διοργανώνει σύσκεψη την Πέμπτη 25 Ιούλη στις 7.30 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του 2ου - 3ου Γυμνασίου και στις 9.30 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συναυλία αλληλεγγύης στους απολυμένους εκπαιδευτικούς, έξω από την πρώην Νομαρχία.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Μαθητών Περιφέρειας Αττικής καλεί σε άμεση κινητοποίηση τους συλλόγους γονέων των ΕΠΑΛ αλλά και τους γονείς όπου δεν υπάρχουν σύλλογοι γονέων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ