Πέμπτη 25 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δεν έχουν το θεό τους!

Λειτουργώντας με μπακαλίστικη λογική, η αρμόδια επιτροπή του ΕΟΠΥΥ πήρε την παράλογη απόφαση να μην εγκρίνει τη συνέχιση της αγωγής σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις ασθενών με χρόνια ηπατίτιδα C, γονότυπου 1, που χρησιμοποιούν τριπλό σχήμα φαρμακευτικής αγωγής.

Η αγωγή αυτή, όπως αναφέρθηκε πρόσφατα, κοστίζει στον ασθενή μέχρι 20.000 ευρώ το χρόνο σε περίπτωση που δεν υπάρχει ασφαλιστική κάλυψη. Πρόκειται για μια απόφαση που, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Ασθενών Ηπατος Ελλάδος ο «Προμηθέας», έρχεται σε αντίθεση και καταστρατηγεί τις ιατρικές κατευθυντήριες οδηγίες θεραπείας που ισχύουν σύμφωνα με την Επιτροπή Ιογενών Ηπατίτιδων του ΚΕΕΛΠΝΟ και οι οποίες ορίζουν ρητώς συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα θεραπείας, ανάλογα με την κάθε περίπτωση.

Αυτοί, λοιπόν, που μιλάνε για «εξορθολογισμό των δαπανών υγείας» φτάνουν στον παραλογισμό: Να θέτουν σε κίνδυνο την ακεραιότητα των ασθενών, καθώς με τη μη ολοκλήρωση της θεραπείας ενέχονται οι κίνδυνοι ιολογικής αντοχής στα φάρμακα, υποτροπής της ηπατίτιδας, αύξησης της μεταδοτικότητάς της και εμφάνιση θανατηφόρων επιπλοκών όπως η κίρρωση και ο καρκίνος του ήπατος. Δηλαδή, δεν έχουν το θεό τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ