Παρασκευή 26 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Υλοποιείται ήδη από ιδρύματα και θεραπευτήρια

Παρακρατήσεις στις συντάξεις των περιθαλπόμενων εφαρμόζει, σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση, το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων εδώ και ένα χρόνο

Στην υλοποίηση της Υπουργικής Απόφασης έχουν ήδη προχωρήσει ορισμένα ιδρύματα και θεραπευτήρια, πριν την έκδοση της σχετικής εγκυκλίου του ΙΚΑ, τα οποία έχουν ξεκινήσει να παρακρατούν ποσοστό της σύνταξης από τους περιθαλπόμενους. Για παράδειγμα, το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων έχει αποφασίσει να θέσει σε εφαρμογή την υπουργική απόφαση εδώ και έναν χρόνο, όπως προκύπτει από τα πρακτικά της συνεδρίασης του Διοικητικού του Συμβουλίου, στις 5 Ιουλίου 2012, τα οποία βρίσκονται αναρτημένα στο διαδίκτυο.

Ανάμεσα σε άλλα, η εισήγηση στη συνεδρίαση αναφέρει: «Επειδή (...) δίνεται η δυνατότητα είσπραξης της συγκεκριμένης παρακράτησης είτε διά μέσου των ασφαλιστικών ταμείων είτε μέσω του ίδιου του Θεραπευτηρίου, η υπηρεσία μας προέβη στο παρελθόν σε σχετική αλληλογραφία με τα ασφαλιστικά ταμεία από τα οποία ζητούσε τη σύμφωνη γνώμη τους για την από εκ μέρους τους παρακράτηση ποσοστού της σύνταξης και ταυτόχρονης απόδοσης στο Θεραπευτήριό μας. Ομως, η προφορική τους απάντηση ήταν αρνητική και μάλιστα καθυστερημένη. Ετσι λοιπόν παρήλθε αρκετό χρονικό διάστημα που οφείλεται στο γεγονός προσπάθειας ανεύρεσης λύσης για τον τρόπο είσπραξης του καθορισμένου ποσοστού σύνταξης.

Κατά συνέπεια, λοιπόν, η μοναδική λύση είναι το Θεραπευτήριο να προβεί με δικές του ενέργειες στην υλοποίηση είσπραξης ποσοστού των μηνιαίων συντάξεων και σύμφωνα με το προβλεπόμενο ποσοστό (...).

Κρίνεται δίκαιο και ανθρώπινο όπως η έναρξη παρακράτησης ποσοστού της σύνταξης να γίνει με την καταβολή της σύνταξης μηνός Ιουλίου 2012, διότι η καθυστέρηση δεν οφείλεται στην υπηρεσία μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ