Τετάρτη 31 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ
Απεργούν ενάντια στη διαθεσιμότητα

Απεργία στις 1 και 2 Αυγούστου αποφάσισε χτες η ΠΟΠΟΚΠ (Ομοσπονδία Εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, πλην ΙΚΑ) ενάντια στο μέτρο της διαθεσιμότητας. Υπενθυμίζεται ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να βάλει σε διαθεσιμότητα περίπου 10.000 εργαζόμενους στο Δημόσιο μέχρι τις 19 Σεπτέμβρη. Στο πλαίσιο αυτό ο επιμέρους σχεδιασμός του υπουργείου Εργασίας είναι να μπουν σε διαθεσιμότητα περίπου 600 εργαζόμενοι από τους φορείς και τις υπηρεσίες που υπάγονται σε αυτό.

Η διαθεσιμότητα αποτελεί ουσιαστικά προθάλαμο της ανεργίας. Διαρκεί οκτώ μήνες και όσο κρατά ο εργαζόμενος παίρνει μόνο τα 3/4 του βασικού μισθού του. Εάν δεν μετακινηθούν σε άλλη υπηρεσία πριν τη λήξη της απολύονται.

Σε μαζική συμμετοχή στην απεργία καλεί η Επιτροπή του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας με ανακοίνωσή της. Μεταξύ άλλων σημειώνει ότι «οι 600 απολύσεις σε υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας (ΟΑΕΕ, ΟΑΕΔ, ΟΓΑ, κ.τ.λ.) που απαίτησε ο υπουργός "Εργασίας" δείχνουν ότι κανένας οργανισμός και καμία υπηρεσία δεν μπορεί να "εξαιρεθεί" από την κυβερνητική βαρβαρότητα. Αποδείχτηκαν κούφιες και επικίνδυνες οι "διαβεβαιώσεις" πολιτικών παραγόντων και συνδικαλιστικών ηγεσιών ότι οι οργανισμοί του υπουργείου θα έχουν καλύτερη μεταχείριση». Στο επιχείρημα ότι η διαθεσιμότητα γίνεται για το νοικοκύρεμα του Δημοσίου οι ταξικές δυνάμεις απαντούν πως «τα λαϊκά στρώματα δεν έχουν γιατρό και δάσκαλο για τα παιδιά τους, δεν έχουν σύνταξη και χρήματα να επιβιώσουν όχι εξαιτίας του "υπερδιογκωμένου κράτους", αλλά γιατί αυτό το κράτος λειτουργούσε και λειτουργεί για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και όχι τις λαϊκές ανάγκες.

(...) Χρειάζεται ενιαίος αγώνας των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, των ανέργων, των ασφαλισμένων στα Ταμεία, των συνταξιούχων. Με μαζικές διαδικασίες, Γενικές Συνελεύσεις, συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Σταθερή και μόνιμη εργασία με δικαιώματα για όλους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ