Τετάρτη 31 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ - ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ
Παράσταση στο Δήμο Αθηναίων ενάντια στη διεύρυνση του ωραρίου

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Δήμο Αθηναίων ενάντια στη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων της Αθήνας στις 62 ώρες την εβδομάδα, πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι εργαζόμενοι στα φαρμακεία και αυτοαπασχολούμενοι φαρμακοποιοί, μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Φάρμακο και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας (ΟΕΦΣΕΕ), του Συνδικάτου Φαρμάκου της Αττικής και της Επιτροπής Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων Υγειονομικών.

Εκπρόσωπος της διοίκησης του Δήμου, κατά τη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία εργαζομένων - αυτοαπασχολουμένων, επιχείρησε να «πετάξει» την ευθύνη από πάνω της, λέγοντας πως δεν αποφάσισε τη γενικευμένη διεύρυνση του ωραρίου, αλλά πως ...απλώς έκανε δεκτό ένα αίτημα 24 φαρμακείων που ζήτησαν διεύρυνση λειτουργίας στις 62 ώρες!

Ωστόσο, όπως απάντησε η αντιπροσωπεία, με αυτήν την απόφαση ανοίγει το δρόμο να μπουν στον ίδιο «ντορό» το σύνολο των φαρμακείων, με σειρά από σοβαρές συνέπειες για εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους. Για τους μεν πρώτους, ανοίγει ο δρόμος για αλλαγή ωραρίου και κατ' επέκταση των Συλλογικών Συμβάσεων. Για τους δε αυτοαπασχολούμενους, θα σημάνει λουκέτα και ανεργία, αφού δε θα μπορούν να ακολουθήσουν το διευρυμένο ωράριο, το οποίο ευνοεί τις μεγάλες εταιρείες - φαρμακεία του κλάδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ