Σάββατο 3 Αυγούστου 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Παρέμβαση της ΔΑΣ στο έκτακτο συνέδριο της ΠΟΣΠΕΡΤ

Οι ταξικές δυνάμεις κατέθεσαν ολοκληρωμένες θέσεις για τα αίτια της επίθεσης και την πραγματική διέξοδο

Πραγματοποιήθηκε χτες το 29ο έκτακτο συνέδριο της ΠΟΣΠΕΡΤ, εν μέσω των κυβερνητικών αποφάσεων διάλυσης της ΕΡΤ και της διαδικασίας των προσλήψεων για τη διαμόρφωση του νέου φορέα ραδιοτηλεόρασης. Στο Συνέδριο επιβεβαιώθηκε ο εκφυλισμός και η διάλυση, για τα οποία την ευθύνη έχουν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΠΟΣΠΕΡΤ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ).

Το Συνέδριο οργανώθηκε χωρίς να υπάρχει κανένα υλικό προς απόφαση. Εγκρίθηκε μόνο ένα γενικόλογο ψήφισμα - δεν ψηφίστηκε από τις ταξικές δυνάμεις - το οποίο κυριαρχούνταν από την αντίληψη να περιμένουν οι εργαζόμενοι τις εκλογές για να έρθει η επόμενη κυβέρνηση να λύσει τα προβλήματα.

Σε αυτό το πλαίσιο, καθοριστική ήταν η παρέμβαση της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΔΑΣ) που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ. Αναδεικνύοντας τα πραγματικά αίτια και ποιοι πρέπει να είναι οι αγώνες των εργαζομένων, κατέθεσε ψήφισμα, το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα. Στο ψήφισμα, μεταξύ άλλων, σημειώνεται:

«Ο αγώνας των εργαζομένων της ΕΡΤ πρέπει να έχει κατεύθυνση την ανατροπή των βάρβαρων αντιλαϊκών πολιτικών που υπαγορεύονται απ' τις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου, επομένως ο αγώνας πρέπει να εξυπηρετεί τον αγώνα της ανατροπής του κεφαλαίου.

Να μην εξαντλείται στο προαύλιο της Αγίας Παρασκευής αλλά να απλωθεί οργανωμένα σε κάθε χώρο δουλειάς στα εργοστάσια, στα γιαπιά, στις επιχειρήσεις. Να παλέψουν οι εργαζόμενοι να μην περάσουν οι αντεργατικοί νόμοι που έχουν ψηφιστεί πριν και μετά το μνημόνιο. Παράλληλα, πρέπει οι εργαζόμενοι να βγάλουν συμπεράσματα απ' τη στάση των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών που τόσα χρόνια έβαζαν πλάτη στις αντεργατικές πολιτικές της κάθε κυβέρνησης και να συμπορευτούν με αυτές τις δυνάμεις που έχουν ταξικό προσανατολισμό.

Απαιτούμε: Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Επαναπρόσληψη των εργαζομένων της ΕΡΤ με πλήρη δικαιώματα. Να ενωθούμε στην κατεύθυνση αυτή που θα αντιπαλεύει τις αντιλαϊκές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της πλουτοκρατίας».

Στο ψήφισμα καταδικάζονταν και ο αντικομμουνισμός της ΕΡΤ, μέσω διάφορων «ντοκιμαντέρ» και έργων. Αυτό το κομβικό σημείο για τη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, δυνάμεις που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ, ζητούσαν να μην υπάρχει στο ψήφισμα, με το πρόσχημα ότι «δεν είναι κατάλληλη η στιγμή». Τελικά, το ψήφισμα της ΔΑΣ ψηφίστηκε ομόφωνα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πρώτη έγκριση στο νομοσχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ (2013-07-10 00:00:00.0)
Ολοκληρώθηκε το Συνέδριο (2012-07-07 00:00:00.0)
Προσέφυγε στο δικαστήριο κατά της ΠΟΣΠΕΡΤ (2009-09-04 00:00:00.0)
Αδιαφανείς διαδικασίες - ανύπαρκτη εσωτερική παραγωγή (2001-07-10 00:00:00.0)
Συμμετέχει στις κινητοποιήσεις με συμβολική στάση (1996-12-17 00:00:00.0)
13ο Συνέδριο της ΠΟΣΠΕΡΤ (1996-11-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ