Τρίτη 6 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΜΕΤΑΞΑ»
Κινητοποίηση για την άμεση λειτουργία μηχανημάτων για καρκινοπαθείς

Eurokinissi

Σε διαμαρτυρία στη διοίκηση προχωρούν σήμερα στις 12 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Μεταξάς» μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα ΠΑΜΕ του νοσοκομείου. Καταγγέλλουν την επιχειρηματική δράση σε Υγεία - Φάρμακο που κρατά δέσμιους ασθενείς και νοσοκομεία και απαιτούν να γίνει άμεση και γρήγορη αποκατάσταση του γραμμικού επιταχυντή και την εξασφάλιση της αδιάκοπης λειτουργίας του και πρόσληψη ειδικευμένου προσωπικού, προκειμένου να λειτουργήσει το υπάρχον στις αποθήκες μηχάνημα της βραχυθεραπείας που θα δώσει ζωή σε ασθενείς.

Να θυμίσουμε πως στο «Μεταξά» εδώ και δέκα μέρες περίπου «έχει βλάβη ο γραμμικός επιταχυντής, δηλαδή το μηχάνημα που με ακτινοβολία καταπολεμά τον όγκο και αποτελεί το κυριότερο μηχάνημα, την "καρδιά" του αντικαρκινικού νοσοκομείου. Εχουν αναβληθεί όλες οι θεραπείες καρκινοπαθών από το Λεκανοπέδιο, αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα που αναγκάζονται να έρχονται στο νοσοκομείο μας. Κι ενώ ο κίνδυνος υποτροπής της νόσου είναι υπαρκτός η πολυεθνική εταιρεία "ΕΛΕΚΤΑ" που κατασκευάζει το μηχάνημα, απαιτεί 22.000 ευρώ για την επισκευή του. Tο μηχάνημα δεν προβλέπεται να λειτουργήσει άμεσα, καθώς μετά την τοποθέτηση των ανταλλακτικών απαιτείται έλεγχος από φυσικούς επιστήμονες, δοκιμές και πάει λέγοντας.

Η διακοπή έστω και για μία μέρα της ακτινοθεραπείας για έναν καρκινοπαθή έχει επιπτώσεις στην υγεία του, πόσο μάλλον ολόκληρες βδομάδες. Η δραστική κρατική υποχρηματοδότηση σε βάρος του νοσοκομείου "Μεταξά" και όχι μόνο αυτού του νοσοκομείου, του στερεί τη δυνατότητα να έχει στις αποθήκες του ανταλλακτικά του συγκεκριμένου μηχανήματος, ώστε να εξασφαλίζεται η αδιάκοπη λειτουργία του.

Ταυτόχρονα, στις κούτες παραμένει ένα πολύ καλό μηχάνημα βραχυθεραπείας που έχει αγοραστεί πριν από χρόνια και θα μπορούσε να σώσει ζωές. Κι αυτό επειδή δεν έχει προσληφθεί ακόμα το ειδικευμένο προσωπικό να το λειτουργήσει!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ