Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ
Να ανακληθούν οι δύο απολύσεις στην «ΑΝΑΠΛΑΣΗ»

Σε στήριξη στους δύο εργαζόμενους του ιδιωτικού κέντρου Αποκατάστασης «ΑΝΑΠΛΑΣΗ», που απολύθηκαν επειδή αγωνίζονταν για τα δικαιώματα ασθενών κι εργαζομένων, καλεί η Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ.

Οπως καταγγέλλει σε σχετική ανακοίνωση:

«Οι συνθήκες είναι απαράδεκτες. Υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και εξοπλισμού. Επικρατεί εντατικοποίηση και εργοδοτική τρομοκρατία. Υπάρχουν συχνές καθυστερήσεις στις πληρωμές των δεδουλευμένων. Οι ασθενείς, που πληρώνουν τα ασφαλιστικά τους ταμεία, παρκάρονται στο γυμναστήριο για ώρες, για να κάνουν ένα περιορισμένο πρόγραμμα αποκατάστασης. Αυτοί που δεν έχουν να πληρώσουν, αναγκάζονται να σταματήσουν τις αναγκαίες θεραπείες.

Οι δουλειές της "ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ" πάνε καλά. Οι ελάχιστες εναπομείνασες δημόσιες δομές διαλύονται για ν' ανοίξει ο χώρος στα επιχειρηματικά σχέδια των εμπόρων της αποκατάστασης, (από τα 2.000 κρεβάτια αποκατάστασης που χρειαζόμαστε σαν χώρα υπάρχουν μόνο 200 δημόσια) και έτσι οι ανάπηροι, αυτοί που επιβίωσαν από ένα σοβαρό τροχαίο ή εργατικό ατύχημα ή ένα εγκεφαλικό επεισόδιο αφήνονται έρμαια στα νύχια των επιχειρηματιών, πληρώνοντας από την τσέπη τους χιλιάδες ευρώ για να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Παρόμοια είναι η κατάσταση και στα υπόλοιπα ιδιωτικά κέντρα αποκατάστασης που ξεζουμίζουν εργαζόμενους και ασθενείς. Οι εργοδότες έχουν συμμάχους τους την κυβέρνηση, την ΕΕ, αλλά και τα κόμματα που υπερασπίζονται την επιχειρηματικότητα και τον ευρωμονόδρομο.

Οι εργοδότες τρομοκρατούν και εκβιάζουν τους εργαζόμενους για να μη διεκδικούν τα δικαιώματά τους και ποιοτικές προσφερόμενες υπηρεσίες σε όσους τις έχουν ανάγκη. Γι' αυτό και η εργοδοσία της ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ απέλυσε τους 2 εργαζόμενους, που ήταν πρότυπα στη δουλειά τους και πάλευαν με ανιδιοτέλεια για τα δικαιώματα εργαζομένων και ασθενών.

Γι' αυτό εκβιάζουν και τρομοκρατούν με πρωτοφανή τρόπο τους υπόλοιπους εργαζόμενους στην ΑΝΑΠΛΑΣΗ για να στραφούν ενάντια στους απολυμένους συναδέλφους τους, ενάντια στο Κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στις Ιδιωτικές κλινικές και το ΠΑΜΕ.

Σας καλούμε να στηρίξετε τον αγώνα για:

- Να ανακληθούν τώρα οι απολύσεις

- Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών των ασθενών του κέντρου.

- Δημοσιοποίηση όλων των ιδιωτικών κέντρων και δομών αποκατάστασης.

- Ιδρυση Δημόσιων Κέντρων Αποκατάστασης σε όλη την Ελλάδα που θα παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες για την κάλυψη των αναγκών αποκατάστασης της χώρας μας.

- Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία, Πρόνοια, Αποκατάσταση με απαγόρευση της επιχειρηματικής δράσης σε αυτούς τους ευαίσθητους τομείς».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Περί απογευματινών χειρουργείων η φιέστα...(2024-03-15 00:00:00.0)
Σωματεία καταγγέλλουν τις απολύσεις(2013-08-22 00:00:00.0)
Κανένας φόβος καμιά υποταγή στους εργοδότες(2013-08-02 00:00:00.0)
Συγκέντρωση αύριο στην «Ανάπλαση»(2013-07-31 00:00:00.0)
Προσχεδιασμένη απαξίωση για «αβάντα» στους επιχειρηματίες(1999-12-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ