Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... ευνοούν την πλουτοκρατία

Δε χρειάζεται πολλή σκέψη για να καταλάβει κανείς ότι ομάδες της άρχουσας τάξης στη χώρα, οι τράπεζες και η πλουτοκρατία της ΕΕ, έχουν βάλει στο μάτι και ορέγονται να απλώσουν τα πλοκάμια τους στην κτηματομεσιτική αγορά. Να αποκτήσουν όσο γίνεται περισσότερα και όσο μπορούν φτηνότερα γη και ακίνητα, που στην πορεία μπορεί να τους αποδώσουν κέρδη εκατοντάδων εκατομμυρίων. Αλλωστε, τα επίσημα στοιχεία που αναφέρονται σε αγορές γης και ακινήτων σε σημεία ειδικού ενδιαφέροντος της χώρας, από διάφορες πολυεθνικές, από τράπεζες, από άλλες μεγάλες εταιρείες, αλλά και από πολλούς ιδιώτες, επιβεβαιώνουν ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη ένα σχέδιο που προσβλέπει σε... αναδιαρθρώσεις και στον τομέα της ιδιοκτησίας.

Η ύπαρξη μικρής ιδιοκτησίας που σημαίνει ιδιοκατοίκηση σε ποσοστά που αγγίζουν και ξεπερνούν ακόμα και το 80% των λαϊκών νοικοκυριών, προκαλεί εμπόδια -λένε οι τροϊκανοί από την πρώτη στιγμή που πάτησαν το πόδι τους στη χώρα- στην ανάπτυξη του τραπεζικού real estate, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την ανάπτυξη της αντίστοιχης αγοράς και τη δυνατότητα εισαγωγής μακροχρόνιων προγραμμάτων «αξιοποίησης» και άρα αποκομιδής κερδών, από την εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας. Ολα αυτά μπορούν να γίνουν ακόμα πιο εύκολα -και πιο φτηνά- αν επιτραπούν οι κατασχέσεις πρώτης κατοικίας, κατασχέσεις μέσω των οποίων οι ενδιαφερόμενοι θα μπορέσουν να γραπώσουν για ένα κομμάτι ψωμί την περιουσία εργαζομένων - θυμάτων της καπιταλιστικής κρίσης.

Και θα ήταν πολύ ευχαριστημένοι αν μερικές εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά στην αρχή και ακόμα περισσότερα στο μέλλον, θα βρίσκονταν όχι απλά χωρίς δικό τους κεραμίδι, αλλά θα περιέρχονταν στη θέση να εκλιπαρούν τους τραπεζίτες να τους νοικιάσουν, έστω και το δικό τους σπίτι.

Η αθλιότητα με τις κατασχέσεις πρώτης κατοικίας, δεν πρέπει να επιτραπεί. Στο χέρι μας είναι να τις αποτρέψουμε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ