Τρίτη 20 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Κύμα προσφύγων προς το βόρειο Ιράκ

ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΒΑΓΔΑΤΗ.--

Συνεχίζεται το κύμα φυγής χιλιάδων αμάχων Κούρδων της Συρίας προς το ιρακινό Κουρδιστάν σε μία προσπάθεια να βρουν ασφαλές καταφύγιο από την κλιμάκωση των συγκρούσεων με τους ισλαμιστές της οργάνωσης «Αλ Κάιντα του Ισλαμικού Κράτους σε Ιράκ και Λεβάντε».

Αξιωματούχοι της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στο Ερμπίλ, εκτιμούν ότι από την περασμένη Πέμπτη ως χτες είχαν περάσει τα σύνορα Συρίας-Ιράκ πάνω από 31.000 πρόσφυγες, στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά, οι οποίοι οδηγούνται σε εκατοντάδες από τις σκηνές που έχουν ήδη αρχίσει να στήνονται από τον ΟΗΕ.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, την Κυριακή έφθασε στη Δαμασκό η ομάδα εμπειρογνωμόνων χημικών όπλων του ΟΗΕ προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα τις έρευνες για τη χρήση χημικών όπλων σε τρεις περιοχές της Συρίας, μεταξύ των οποίων το βόρειο χωριό Κχαν αλ Ασάλ. Οι ειδικοί του ΟΗΕ καλούνται να εντοπίσουν εάν και τι είδους χημικά όπλα χρησιμοποιήθηκαν, όχι όμως και ποιοι τα χρησιμοποίησαν...

Παράλληλα, ο συριακός στρατός προχώρησε στην επανακατάληψη στρατηγικών εδαφών στην ευρύτερη περιοχή της επαρχίας Λατάκια (εννιά χωριά και το λόφο Νάμπι Ασια).

Τέλος, ανακοινώθηκε ότι θα πραγματοποιηθεί στα μέσα της επόμενης βδομάδας η συνάντηση ανάμεσα σε αντιπροσώπους της Ρωσίας και των ΗΠΑ στη Χάγη για να συζητήσουν σχετικά με την προετοιμασία της διεθνούς συνδιάσκεψης για τη Συρία στη Γενεύη. Στην ρωσοαμερικανική σύνοδο θα συμμετάσχει και ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία Λάκνταρ Μπραχίμι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ