Τρίτη 27 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Συνεχίζεται η ενδοαστική αντιπαράθεση

Συνεχίζεται η ενδοαστική αντιπαράθεση στην Αίγυπτο, όπου ο λαός βρίσκεται εγκλωβισμένος, από την μια, τους «Αδελφούς Μουσουλμάνους» και από την άλλη το στρατό και εκείνη τη μερίδα των αστών που ανέτρεψαν τον Πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι.

Την Κυριακή ανακοινώθηκε ότι η δίκη των τριών κύριων ηγετών των «Αδελφών Μουσουλμάνων» αναβλήθηκε για τις 29 Οκτωβρίου εξαιτίας της απουσίας των κατηγορουμένων για «λόγους ασφαλείας»

Ο πνευματικός ηγέτης της οργάνωσης Μοχάμεντ Μπαντίε καθώς και οι δύο υπαρχηγοί του, ο Χάιρατ αλ-Σάτερ και ο Ράσαντ Μπαγιούμι, που βρίσκονται στη φυλακή, κατηγορούνται για «προτροπή σε φόνο» διαδηλωτών στις 30 Ιουνίου και επρόκειτο να εμφανισθούν σήμερα στο δικαστήριο δίπλα σε τρία άλλα μέλη των «Μουσουλμάνων» που κατηγορούνται για φόνο οκτώ ανθρώπων που διαδήλωναν εναντίον του ανατρέποντος Προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.

Χτες, πάντως, δύο ομάδες ισλαμιστών που συμμετέχουν στους «Αδελφούς Μουσουλμάνους», η «Γκαμάα Ισλαμίγια» και η «Ισλαμική Τζιχαντ» μέσω εκπροσώπων τους δήλωσαν ότι είναι διατεθειμένοι να προσέλθουν σε διάλογο αν η μεταβατική κυβέρνηση που στηρίζει ο στρατός «κάνει μια κίνηση καλής θέλησης». Πάντως, οι «Μουσουλμάνοι» που φαίνεται να έχουν υποστεί πλήγμα, λόγω των επιθέσεων που πραγματοποιούν σε κρατικά κτίρια και εκκλησίες, δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις αντιδράσεις και έχουν προαναγγείλει νέες κινητοποιήσεις για την Παρασκευή 30 Αυγούστου.

Επίσης, την Κυριακή ο πρώην Πρόεδρος της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ, που πρόσφατα είχε τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό και απαλλάχθηκε από την κατηγορία της διαφθοράς, προσήχθη σε δίκη με την κατηγορία της συνενοχής σε δολοφονίες διαδηλωτών. Μαζί του δικάζονται και οι δύο γιοί του, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών και έξι επικεφαλής των υπηρεσιών Ασφαλείας. Η δίκη τελικά αναβλήθηκε για τις 14 Σεπτέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ