Τρίτη 27 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ - ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Ταλιμπάν και διμερής συνεργασία στην ατζέντα επαφών του Καρζάι

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Επίσημη επίσκεψη στο Πακιστάν πραγματοποιεί από χτες ο Πρόεδρος του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι σε μία προσπάθεια να προετοιμάσει την αστική τάξη της χώρας του για τις εξελίξεις που θα επακολουθήσουν από την «αποχώρηση» των δυτικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων το 2014 καθώς και για τον ενδεχόμενο «ρόλο» του Ταλιμπάν.

Ο Καρζάι, που συνοδεύεται από 80μελή(!) αντιπροσωπεία, είχε προγραμματίσει συνάντηση με τον Πακιστανό πρωθυπουργό Ναουάζ Σαρίφ, που θα είναι και η πρώτη μεταξύ των δύο ανδρών από την εκλογή του τελευταίου τον περασμένο Μάη.

Ανακοίνωση του πακιστανικού υπουργείου Εξωτερικών, σχετικά με την επίσκεψη Καρζάι, ανέφερε ως έναν από τους στόχους της επίσκεψης «την προώθηση των συνεχιζόμενων προσπαθειών για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων», ενώ στην ατζέντα των συνομιλιών συμπεριλαμβάνονταν (σύμφωνα με δηλώσεις Αφγανών αξιωματούχων) και το αίτημα της Καμπούλ για την απέλαση φυλακισμένων (στο Πακιστάν) στελεχών των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.

Μέχρι σήμερα οι Ταλιμπάν αρνούνται να διαπραγματευτούν με την αφγανική κυβέρνηση, την οποία κατηγορούν για υποχείριο των ΗΠΑ, ενώ το Αφγανιστάν κατηγορεί συχνά τις πακιστανικές υπηρεσίες ασφαλείας ότι παρέχουν υποστήριξη στους Ταλιμπάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ