Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Προβλήματα στη λειτουργία των νοσοκομείων

Σε αναβολή προγραμματισμένων χειρουργείων στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας οδήγησε η έλλειψη αντιδραστηρίων στο Κέντρο Μοριακού Ελέγχου Αίματος στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης, ένα από τα 9 Κέντρα που λειτουργούν στη χώρα.

Με ευθύνη του αρμόδιου υπουργείου, καθυστέρησε η υπογραφή νέας σύμβασης για την προμήθεια αντιδραστηρίων και, βεβαίως, αυτοί που την πληρώνουν είναι οι ασθενείς που ταλαιπωρούνται, ενώ δημιουργούνται κίνδυνοι για την υγεία τους, ακόμα και για τη ζωή τους.

Στο μεταξύ, πρόσθετα, μεγάλα προβλήματα έχει προκαλέσει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας - ιδιαίτερα στη Νευρολογική και Χειρουργική Κλινική - η απόφαση του υπουργού Υγείας, Αδ. Γεωργιάδη, να θέσει σε «αυτοδίκαιη» αργία 5 γιατρούς, οι οποίοι έχουν παραπεμφθεί στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο με την κατηγορία της κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος.

Παρά τους ισχυρισμούς των διοικήσεων της 5ης ΥΠΕ και του Νοσοκομείου ότι «δεν υπάρχει κανένα ουσιαστικό πρόβλημα», οι γιατροί υποστηρίζουν και οι ασθενείς διαπιστώνουν ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος οι δύο κλινικές που αποδεκατίζονται, πλέον, από γιατρούς, να μην μπορούν να αντιμετωπίσουν, όχι μόνο τα τακτικά, αλλά και τα επείγοντα περιστατικά, κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, οξέα τραύματα, οξείες αιμορραγίες, κατάγματα σπονδυλικής στήλης κ.α.), που χρήζουν αντιμετώπισης εντός λίγων ωρών.

Το Νοσοκομείο Βόλου

Σε τραγική κατάσταση βρίσκεται το Νοσοκομείο Βόλου, καθώς, λόγω, κυρίως, των ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, πολλά Τμήματα και Κλινικές του δε λειτουργούν και κάποιες είναι στα πρόθυρα του κλεισίματος.

Συγκεκριμένα, δε λειτουργούν επειδή δεν υπάρχει κανείς γιατρός κλάδου ΕΣΥ σε οργανική θέση, τα τμήματα Πνευμονολογικό, Γαστρεντερολογικό, Ενδοκρινολογικό, Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, στα πρόθυρα διακοπής λειτουργίας βρίσκονται τα τμήματα Παιδιατρικό, (υπηρετεί 1 από τους 7 που προβλέπονται κι αυτός είναι κοντά στη συνταξιοδότηση), Χειρουργικό, (υπηρετούν 6 εκ των 16 προβλεπόμενων), ΩΡΛ, (υπηρετεί 1 από τους 5 προβλεπόμενους), Οφθαλμολογικό, (υπηρετεί 1 και προβλέπονται 4), ενώ στο Βιοπαθολογικό και στην Αιμοδοσία συνταξιοδοτήθηκαν 4 γιατροί και κανείς δεν αντικαταστάθηκε.

Το θέμα έφεραν με επιστολή τους στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου οι σύμβουλοι του ΚΚΕ που εκλέχτηκαν με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ρωτώντας τη Δημοτική Αρχή τι μέτρα θα πάρει και ποιες πρωτοβουλίες θα αναπτύξει για να απαιτήσει την κάλυψη όλων των αναγκών στελέχωσης και λειτουργίας του Νοσοκομείου Βόλου, ώστε να μπορεί ως βασική μονάδα παροχής υπηρεσιών Υγείας στην περιοχή μας, να λειτουργήσει απρόσκοπτα, προσφέροντας την απαραίτητη υγειονομική και νοσοκομειακή περίθαλψη, δημόσια και δωρεάν, στους εργαζόμενους στην πόλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ