Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Προετοιμάζουν το συλλαλητήριο στη ΔΕΘ

Με μαζική συμμετοχή σωματείων και συνδικαλιστών, πραγματοποιήθηκε χτες βράδυ η σύσκεψη που κάλεσε η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ για την προετοιμασία του πανεργατικού συλλαλητηρίου στα εγκαίνια της ΔΕΘ, το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη, στις 6 το απόγευμα στο Αγαλμα Βενιζέλου. Παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ. Εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας συμμετείχε ο Γιώργος Πέρρος.

Ανακοινώθηκαν δράσεις που θα αναπτυχθούν μπροστά στη ΔΕΘ αλλά και παρεμβάσεις στην κατεύθυνση κλιμάκωσης του αγώνα στη συνέχεια. Ετσι, π.χ., ανακοινώθηκε ότι για την επόμενη βδομάδα προγραμματίζονται παρεμβάσεις των εργαζομένων του εμπορίου τόσο στη συνεδρίαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που μαζί με τους εργοδοτικούς φορείς θα συζητήσουν την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, αλλά και στη συνεδρίαση της ΕΣΕΕ, που αξιώνει παραπέρα μειώσεις στους μισθούς. Επίσης, προγραμματίσθηκαν δράσεις του ΠΑΜΕ και των ταξικών σωματείων, με το άνοιγμα των σχολείων, για την Παιδεία, την κατάρτιση και το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Μέσα από τη συζήτηση, αναδείχθηκε ότι το κάλεσμα σε ασυμβίβαστο αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, πρέπει να φτάσει παντού σε κάθε εργαζόμενο και να εκφραστεί μαζικά η απόφαση του εργαζόμενου λαού να μπει στη μάχη με το ταξικό κίνημα.

Εισηγητικά ο Σ. Ζαριανόπουλος, μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του ΠΑΜΕ, σημείωσε ότι προτεραιότητα αποτελεί η ανασύνταξη του εργατικού κινήματος με χειραφέτηση από τις πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. «Ο αγώνας για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος αποκτά σήμερα εξαιρετική σημασία και πρέπει να αφυπνίσει κάθε τίμιο εργάτη και συνδικαλιστή και ειδικά μπροστά στα νέα εμπόδια που επιχειρούν να ορθώσουν η εργοδοσία και η σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τμήμα του ΠΑΣΟΚ).

Κλάδο τον κλάδο, σωματείο το σωματείο, εργοστάσιο το εργοστάσιο να σημάνει συναγερμός συσπείρωσης και αγώνα, να μην εγκλωβιστούν τίμιες εργατικές δυνάμεις στην παγίδα του νέου εργοδοτικού και κυβερνητικού μηχανισμού.

Να προχωρήσει η διαδικασία της ανασύνταξης με συνδικάτα που θα λειτουργούν δημοκρατικά και θα αποκτούν δύναμη από τη συμμετοχή των εργαζομένων στο σχεδιασμό της δράσης τους», σημείωσε. Και πρόσθεσε: «Χρειάζεται κίνημα πολιτικοποιημένο και τοποθετημένο ενάντια στο σχεδιασμό της οικονομίας από τους καπιταλιστές και το κράτος τους, τοποθετημένο συνολικά ενάντια στα αστικά κόμματα, τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις στο σύνολό τους και όχι κίνημα πολιτικοποιημένο με στόχο να αλλάξει μια αστική κυβέρνηση και να έρθει μια άλλη, για αλλαγές στον τρόπο διαχείρισης πάντα με στόχο την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρήσεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ