Σάββατο 31 Αυγούστου 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟΚ
Μπορεί να προκριθεί

Η κληρωτίδα στάθηκε καλή με τον ΠΑΟΚ, αφού τον έστειλε στον 12ο όμιλο του Europa League, με αντιπάλους τις Αλκμάαρ (Ολλανδία), Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ) και Σαχτέρ Καραγκάντι (Καζακστάν).

Οι «ασπρόμαυροι» έχουν τις δυνατότητες να βρεθούν στους «32» της διοργάνωσης, όπως παραδέχτηκε και ο προπονητής τους, Χουμπ Στέφενς: «Βλέποντας την κλήρωση, νομίζω ότι ήταν καλό που αποφύγαμε "μεγαθήρια" των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, όπως η Τότεναμ ή η Βαλένθια. Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να τα καταφέρει στη φάση των ομίλων. Ομως μην παρασυρθεί κανείς και πιστέψει ότι αυτό είναι αυτονόητο ή εύκολο. Θα χρειαστεί από εμάς ανάλογη προσπάθεια, όπως δείξαμε στα ματς με τη Μέταλιστ και τη Σάλκε και ελπίζω τα αποτελέσματα τώρα να είναι καλύτερα.

Η Aλκμάαρ δεν είναι καθόλου κακή ομάδα, το αντίθετο μάλιστα, ενώ προέρχεται από μια δυνατή ποδοσφαιρική σχολή. Επίσης, ξέρω ότι και η Μακάμπι Χάιφα είναι καλή ομάδα, αλλά δεν ξέρω καθόλου την ομάδα από το Καζακστάν. Θα πρέπει να ξαναδώ τα παιχνίδια εναντίον της Σέλτικ και να τη μελετήσω, πριν εκφράσω κάποια γνώμη».

Εντός έδρας ξεκινάει και ολοκληρώνει τις αναμετρήσεις του ο ΠΑΟΚ. Αναλυτικά το πρόγραμμα: 19/9 (1η αγωνιστική, κεκλεισμένων των θυρών) ΠΑΟΚ - Σαχτέρ, 3/10 (2η) Αλκμάαρ - ΠΑΟΚ, 24/10 (3η) ΠΑΟΚ - Μακάμπι Χάιφα, 7/11 (4η) Μακάμπι Χάιφα - ΠΑΟΚ, 28/11 (5η) Σαχτέρ Γκαραγκάντι - ΠΑΟΚ, 12/12 (6η) ΠΑΟΚ - Αλκμάαρ.

Οι γνωστές και η άγνωστη πρωτάρα

Μετά τον Ατρόμητο, ήρθε η σειρά του ΠΑΟΚ να (ξαν)αντιμετωπίσει την Αλκμάαρ. Ευελπιστεί με καλύτερα αποτελέσματα. Οι «ασπρόμαυροι» είχαν αποκλειστεί, με 2 ήττες, από τους Ολλανδούς το 2005, στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου UEFA. Η Αλκμάαρ κατέκτησε το κύπελλο και μέσω αυτού βρέθηκε στη διοργάνωση αφού στο πρωτάθλημα είχε τερματίσει 10η. Φέτος μετράει 2 ήττες και ισάριθμες νίκες, ενώ απώλεσε (στην παράταση) το «Σούπερ Καπ» από τον Αγιαξ.

Εχει χάσει τους δύο καλύτερους παίχτες της - Αλτιντορ, Μαχέρ - και δεν τους αντικατέστησε επάξια. Η παράδοση, στις αναμετρήσεις με ελληνικές ομάδες, είναι συντριπτικά υπέρ της. Εχει αποκλείσει (εκτός του ΠΑΟΚ) και τη Λάρισα.

Και η Μακάμπι Χάιφα, είναι γνωστή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Εχει αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό (σε όμιλο του Champions League) και την ίδια περίοδο (2002) είχε αποκλείσει την ΑΕΚ (κύπελλο UEFA). Στις τάξεις της έχει τρεις ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν αγωνιστεί στη χώρα μας. Τους Ράγιος (Αστέρα Τρίπολης), Τσότσαλιτς (Πανιώνιο), Αμπουχατζίρα (Λάρισα).

Για να φτάσει στους ομίλους, απέκλεισε τη ρουμανική Αστρα Γκιούργκιου (2-0 και 1-1), τη λετονική Βέντσπιλς (0-0 και 3-0) και τη Χαζάρ Λανκαράν από το Αζερμπαϊτζάν (2-0, 0-8). Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος κέρδισε (3-1) τη Χαποέλ Κιριάτ Σμόνα.

Η πρωτάρα (σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης) της... παρέας, Σαχτιέρ Καραγκάντι, προκάλεσε εντύπωση με την επικράτηση της (2-0) στον πρώτο αγώνα των play off του Champions League, με την Σέλτικ. Νωρίτερα, είχε αποκλείσει με δύο νίκες (1-0) την Μπάτε Μπορίσοφ και την Σκερντέμπεου (νίκη 3-0, ήττα 3-2).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ