Τρίτη 3 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Σήμερα έχει προγραμματιστεί να γίνει άλλη μία συνάντηση ανάμεσα σε αντιπροσωπείες των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που επαναλαμβάνονται υπό ασφυκτικές αμερικανικές πιέσεις και εποπτεία από τα τέλη Ιούλη. Πρόκειται για την έκτη συνάντηση του πρώτου αυτού γύρου συνομιλιών, και θα διεξαχθεί στην Ιερουσαλήμ.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Δύο αστυνομικοί είναι μεταξύ των τεσσάρων προσώπων που συνελήφθησαν χτες από τις ινδικές αρχές σε προάστιο της πρωτεύουσας, Νέο Δελχί, ως κατηγορούμενοι για τον ομαδικό βιασμό μιας 28χρονης γυναίκας στο σπίτι της στη συνοικία Νόιντα αργά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. Στο μεταξύ, ανακοινώθηκε ότι ο Ινδός υπουργός Πετρελαίου εξετάζει το κλείσιμο των αντλιών καυσίμων στα βενζινάδικα κατά τη διάρκεια της νύχτας, ως μέτρο λιτότητας, με στόχο τη μείωση των εισαγωγών πετρελαίου.

ΖΑΓΚΡΕΜΠ.-- Σεισμική μελέτη στην Αδριατική για την εξερεύνηση πετρελαίου και φυσικού αερίου ξεκινά σε μία βδομάδα η εταιρεία «Spectrum Geo», σύμφωνα με χτεσινές δηλώσεις του Κροάτη υπουργού Οικονομίας Ιβαν Βρντόλιακ. Οι πληροφορίες που θα συλλεχθούν από τη μελέτη θα πωληθούν στις ενδιαφερόμενες εταιρείες, για λογαριασμό της κυβέρνησης. Τα αποτελέσματα της μελέτης θα είναι διαθέσιμα μέχρι το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους και στη συνέχεια θα δημοσιευθεί ένας διεθνής διαγωνισμός για τις πετρελαϊκές εταιρείες.

ΣΕΟΥΛ.-- Το σχέδιο επαναλειτουργίας της βιομηχανικής ζώνης του Κεσόνγκ, την οποία διαχειρίζονται η Νότιος κι η Βόρεια Κορέα, εξετάζει από χτες επιτροπή Βορειοκορεατών και Νοτιοκορεατών αξιωματούχων έπειτα από τη συμφωνία αμφοτέρων πλευρών τον περασμένο μήνα για την άρση του αδιεξόδου που διήρκεσε πέντε μήνες.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Αποτροπιασμό προκαλεί στη Νέα Υόρκη η είδηση θανάτου ενός βρέφους μόλις 12 μηνών από σφαίρα το απόγευμα της Κυριακής σε κεντρικό δρόμο της περιοχής Μπράουνσβιλ του Μπρούκλιν.

ΝΤΑΚΑΡ.-- Ο πρόεδρος Σενεγάλης Μάκι Σαλ απέπεμψε την κυριακή τον πρωθυπορυγό Αμπντού Εμπάγιε, πρώην τραπεζίτη, διορίζοντας αντικαταστάτη την υπουργό Δικαιοσύνης Αμινάτα Τουρέ.

ΠΡΕΤΟΡΙΑ.-- Ο 95χρονος πρώην πρόεδρος της Ν. Αφρικής Νέλσον Μαντέλα, επέστρεψε προχτές στο σπίτι του από νοσοκομείο της Πρετόρια όπου νοσηλευόταν από τις 8 Ιούνη με σοβαρή πνευμονική λοίμωξη.

ΜΟΣΧΑ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Το νεότερο αεροσκάφος «MIG-35», σε τιμή κόστους, προσφέρει η Ρωσία στη Σερβία, εάν η σερβική κυβέρνηση επιλέξει ρωσικά αεροσκάφη για την ανανέωση της πολεμικής αεροπορίας δήλωσε χτες ο γενικός διευθυντής της ρωσικής αεροναυπηγικής εταιρείας «MIG» Σεργκέι Κοροτσόβ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πολίτικα» του Βελιγραδίου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2018-02-06 00:00:00.0)
Προχωρούν αμυντική και «αντιτρομοκρατική» συνεργασία (2016-09-01 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2012-08-14 00:00:00.0)
Συμφωνίες δισεκατομμυρίων (2010-03-13 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2010-01-26 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2003-05-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ