Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Το Σάββατο οι εκδηλώσεις για τους μετανάστες

Στις 7.30 το απόγευμα στην πλατεία του Ρέντη

Από εξόρμηση με τον «Ριζοσπάστη» σε χώρους συγκέντρωσης μεταναστών
Από εξόρμηση με τον «Ριζοσπάστη» σε χώρους συγκέντρωσης μεταναστών
Με περιοδείες, συσκέψεις, εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές του Πειραιά με το βάρος να πέφτει εκεί που εργάζονται και ζουν οι μετανάστες εργάτες, οι δυνάμεις της Τομεακής Οργάνωσης Πειραιά του ΚΚΕ έχουν ριχτεί στη μάχη της προετοιμασίας του 3ου Πολιτικού - Πολιτιστικού Φεστιβάλ για Ελληνες και Μετανάστες Εργάτες, που θα γίνει το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη στις 7.30 το απόγευμα στην πλατεία του Ρέντη, με κεντρικό σύνθημα: «Κέρδη βουτηγμένα στων εργατών το αίμα. Σε όλη την Ελλάδα και την Μανωλάδα». Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στο πλαίσιο των προετοιμασιών, έχουν γίνει μέχρι τώρα εξορμήσεις σε εργοστάσια του Πειραιά όπως ΝΤΟΜΟΥΣ, ΠΙΤΣΟΣ, σε χώρους εργασίας όπως η λαχαναγορά του Ρέντη και επιχειρήσεις της περιοχής, στο Τζαμί, σε γειτονιές όπως τα Ασπρα Χώματα, Παλιά Κοκκινιά και άλλες, ενώ θερμή ήταν η υποδοχή των μελών του Κόμματος από τους μετανάστες που φοιτούν στο Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών. Και αυτό δεν είναι τυχαίο. Το σχολείο θα συμμετάσχει στο Φεστιβάλ με ένα δρώμενο στηριγμένο στο έργο του Καβάφη: «Την κάθοδο των βαρβάρων».

Είναι η τρίτη συνεχής χρονιά που διοργανώνεται αυτή η εκδήλωση και για την προετοιμασία της ο Δημήτρης Εφιετζής, μέλος του Γραφείου της Τομεακής Οργάνωσης μιλώντας στο «Ρ» ανέφερε: «Θέλουμε να αναδείξουμε ότι Ελληνες και μετανάστες εργάτες έχουν κοινό αντίπαλο, βιώνουν την ίδια πραγματικότητα, την καπιταλιστική κρίση. Χρειάζεται σαν μια γροθιά να δώσουν μάχη, διεκδικώντας καλύτερη ζωή, Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Από τις συζητήσεις μας με τους μετανάστες εργάτες αντιλαμβάνονται και οι ίδιοι ότι είναι το πιο ευαίσθητο κομμάτι της εργατικής τάξης, γιατί πατάνε πάνω τους για να ρίχνουν μισθούς μεροκάματα, να σπέρνουν διχόνοια, να καλλιεργούν το μίσος, το ρατσισμό, την ξενοφοβία, το φασισμό. Από τις εξορμήσεις, είδαμε ότι στις γειτονιές του Πειραιά όπως Ασπρα Χώματα, Παλιά Κοκκινιά, Καμίνια, όπου συγκεντρώνονται πολλοί μετανάστες, η συμβίωση είναι πολύ καλή με τους Ελληνες εργάτες. Αυτή η ενότητα της εργατικής τάξης, για την οποία εμείς παλεύουμε και επιδιώκουμε με την εκδήλωση, είναι που δεν αφήνει περιθώρια για να δρουν τα φασιστοειδή.

Από τα πιο σημαντικά αποτελέσματα που καταγράφει αυτή η δράση της Τομεακής Επιτροπής, που θα συνεχιστεί και μετά το Φεστιβάλ, είναι ότι ανοίγονται δρόμοι, η προετοιμασία της εκδήλωσης το κλίμα που δημιουργείται τούς δίνει θάρρος. Πολλοί μετανάστες και οικογένειες μεταναστών μπήκαν σε κίνηση για να βοηθήσουν στην προετοιμασία της εκδήλωσης. Χαρακτηριστικά, στο τζαμί όπου μιλήσαμε κυρίως με Πακιστανούς και Ινδούς πήραν ανακοινώσεις για να τις διακινήσουν οι ίδιοι στους χώρους που δουλεύουν. Με οικογένειες μεταναστών προγραμματίσαμε να μας πάνε τις επόμενες μέρες σε σπίτια ομοεθνών τους. Στη Λαχαναγορά διακίνησαν «Ριζοσπάστη». Τις επόμενες μέρες, θα πάμε σε μαγαζάτορες μετανάστες στον Αγ. Νικόλα στην Ιχθυόσκαλα στο Κερατσίνι και βέβαια καθημερινά γίνονται εξορμήσεις σε πλατείες όπως του Ρέντη».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τίμησαν τους ήρωες του Μπλόκου της Κοκκινιάς (2023-08-31 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις - συμβολή στην κοινή πάλη Ελλήνων και μεταναστών εργατών (2018-10-23 00:00:00.0)
Αύριο η συγκέντρωση καταδίκης των φασιστικών επιθέσεων (2017-10-12 00:00:00.0)
Πρωτοβουλίες των Οργανώσεων της ΚΝΕ με αιχμή το Ασφαλιστικό (2016-01-27 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι εξορμήσεις για το Διήμερο στο ΦΙΞ (2014-06-19 00:00:00.0)
Την ερχόμενη Πέμπτη η μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στην Αθήνα (2008-05-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ