Τρίτη 23 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Εκδηλώσεις - συμβολή στην κοινή πάλη Ελλήνων και μεταναστών εργατών

Στο Περιστέρι
Στο Περιστέρι
Με την παρουσία μεταναστών, που ζουν και εργάζονται σε Περιστέρι και Πειραιά, πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο εκδηλώσεις των τοπικών Τομεακών Οργανώσεων του ΚΚΕ για Ελληνες και μετανάστες εργάτες, με σύνθημα: «100 χρόνια ΚΚΕ. Παλεύουμε για την ενότητα της εργατικής τάξης στη χώρα μας και διεθνώς. Συνεχίζουμε αταλάντευτα με στόχο το σοσιαλισμό - κομμουνισμό».

Η εκδήλωση της ΤΟ Περιστερίου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21/10, με ομιλητή τον Γιάννη Μερεντίτη, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής, ενώ στον Πειραιά, το Σάββατο 20/10 μίλησε ο Γιώργος Καλαμαράς, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής. Στο Περιστέρι παραβρέθηκαν ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και στον Πειραιά ο Βαγγέλης Μαρούπας, μέλος της ΚΕ και Γραμματέας της ΤΕ Πειραιά, και η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.

Εκθέσεις για τα 100χρονα του Κόμματος αφιερωμένες στη δουλειά του ΚΚΕ στους μετανάστες και καλλιτεχνικά προγράμματα εμπλούτισαν το περιεχόμενο των εκδηλώσεων. Στο Περιστέρι το μουσικό αφιέρωμα επιμελήθηκε συγκρότημα Ινδών μεταναστών, ενώ στον Πειραιά συνέβαλαν και παιδιά μεταναστών από την Ινδία, που χόρεψαν χορούς της πατρίδας τους, με τη βραδιά να συνεχίζεται με τραγούδια του Πόντου. Οπως είπαν οι ίδιοι οι μετανάστες, η ιδέα τους να συμμετάσχουν ενεργά στη διοργάνωση, τους γεννήθηκε από την αντίστοιχη περσινή εκδήλωση της ΤΕ Πειραιά. Ετσι, όταν ξεκίνησε η προετοιμασία της φετινής εκδήλωσης, με πολλή χαρά θέλησαν να πάρουν μέρος, να το κάνουν δική τους υπόθεση και να παρουσιάσουν κάτι όμορφο για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ. Ξεκίνησαν τις πρόβες με μεγάλη όρεξη και συγκεντρώνονταν σε σπίτια τις βραδινές ώρες μετά τη δουλειά εδώ και καιρό, για να προετοιμάσουν το πρόγραμμά τους.

Πειραιάς
Πειραιάς
Ο Ραμάν Μπαγκέρ από την Ινδία δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «το ΚΚΕ έχει σταθεί δίπλα μας σε όλες τις δυσκολίες». Αναγνωρίζοντας το ΚΚΕ ως το Κόμμα που στηρίζει τους εργαζόμενους, ανέφερε πως «το ενισχύουν, συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του, όπως για παράδειγμα το πρόσφατο Φεστιβάλ, και θέλουν να παλέψουν μαζί για τα προβλήματά τους».

Τα στελέχη του Κόμματος στις εκδηλώσεις στάθηκαν στις αιτίες της μετανάστευσης και της προσφυγιάς και στην πρόταση διεξόδου του Κόμματος. Ο Γ. Μερεντίτης, φέρνοντας παραδείγματα και από τις τελευταίες εξελίξεις, σημείωσε ότι αυτές δίνουν επιπλέον στοιχεία για να συνειδητοποιηθεί ότι το φαινόμενο της μετανάστευσης και της προσφυγιάς είναι συνυφασμένο με τον καπιταλισμό. Γι' αυτό, εξήγησε σε άλλο σημείο, η πάλη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των μεταναστών και προσφύγων «θα πρέπει να αποτελεί ζήτημα πάλης συνολικά της εργατικής τάξης και να συνδέεται με την πάλη για την ανατροπή του καπιταλισμού».

Οπως είπε, η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα είναι όλοι τους απέναντι στους μετανάστες και τους πρόσφυγες. «Στηρίζουν τον καπιταλισμό, τις πολυεθνικές που είναι υπεύθυνες για την εκμετάλλευση των εργατών σε όλες τις χώρες, τη φτώχεια, τη δυστυχία και την ανεργία, τη μετανάστευση και την προσφυγιά. Συμφώνησαν με όλες τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους (...) Γι' αυτό οι εργάτες, ντόπιοι και μετανάστες, δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ούτε από κάποια άλλη κυβέρνηση που θα προκύψει στις επόμενες εκλογές, γιατί όλοι τους υπηρετούν τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών μας, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ (...)

Από την εκδήλωση στον Πειραιά
Από την εκδήλωση στον Πειραιά
Γι' αυτό ντόπιοι και μετανάστες εργάτες να τους γυρίσουν την πλάτη και να στηρίξουν και να συμπορευτούν με το ΚΚΕ. Να στηρίξουν και να συμπορευτούν με τις δυνάμεις του στα συνδικάτα, στους μαζικούς φορείς της γειτονιάς. Να το στηρίξουν και σε όλες τις εκλογικές μάχες που έχουμε μπροστά μας. Το ΚΚΕ είναι το Κόμμα της εργατικής τάξης, δεν ξεχωρίζει τους εργάτες με βάση την καταγωγή τους, το χρώμα τους και τη θρησκεία τους. Στόχος του είναι να πάρει η εργατική τάξη την εξουσία, ο σοσιαλισμός - κομμουνισμός».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ