Τρίτη 23 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΡΙΣΑ
Προσγειώθηκαν Ισραηλινοί φονιάδες

Ολη η Θεσσαλία πεδίο για τις «πρόβες πολέμου» των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ

Βαθαίνει, επί ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η συνεργασία των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και με το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ, ενώ η κυβέρνηση μετατρέπει με γρήγορους ρυθμούς ολόκληρη τη Θεσσαλία σε πεδίο για τις «πρόβες πολέμου» ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Στο πλαίσιο αυτό, στο αεροδρόμιο της 110 Πτέρυγας Μάχης προσγειώθηκε ήδη σμήνος ισραηλινών αεροσκαφών, συγκεκριμένα 11 μαχητικά «F-16» συν ένα κατασκοπευτικό αεροσκάφος, «Gulfstream G550», για να συμμετέχουν σε νέα συνεκπαίδευση Ελλήνων και Ισραηλινών πιλότων έως τις 2/11. Ισραηλινό σμήνος προσγειώνεται ξανά στη Λάρισα, μετά από 6 χρόνια, αφού αντίστοιχη άσκηση είχε διεξαχθεί το 2012, με τους Ισραηλινούς πιλότους να στοχεύουν το Πεδίο Βολής Κρανέας στην Ελασσόνα, βελτιώνοντας έτσι τις ικανότητές τους στην εξόντωση αμάχων στη Γάζα και αλλού.

Στη Λάρισα, εξάλλου, στο διάστημα 9-20/11 αναμένονται εκατοντάδες στρατιωτικοί και πολυμελείς πολιτικές αντιπροσωπείες χωρών - μελών της ΕΕ, προκειμένου να παρακολουθήσουν την άσκηση «MULTILAYER 18» στο Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΣΕΕΕ, ένα από τα 5 τέτοια Στρατηγεία της ΕΕ) που εδρεύει στην 1η Στρατιά. Πρόκειται, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, για τη «μεγαλύτερης κλίμακας άσκηση της ΕΕ, με συμμετοχή όλων των φορέων, πολιτικών και στρατιωτικών, που εμπλέκονται στη διαχείριση κρίσεων».

Σχεδόν ταυτόχρονα, 8-16/11, προγραμματίζεται η άσκηση «SEVEN STARS 18» της ταξιαρχίας «SEEBRIG», στον Τύρναβο, όπου εδράζεται το στρατηγείο της, με στόχο υποτίθεται την «αύξηση των δυνατοτήτων του Σχηματισμού Μάχης στη διεξαγωγή επιχειρήσεων υποστήριξης ειρήνης, παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας και αντιμετώπισης και αποκατάστασης απωλειών από φυσικές καταστροφές». Η «SEEBRIG» είναι ο στρατιωτικός βραχίονας της «πρωτοβουλίας» Southeastern Europe Defence Ministerial (SEDM), όπου συμμετέχουν καταρχάς οι ΗΠΑ και ακολουθούν Αλβανία, Βοσνία - Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Γεωργία, Ελλάδα, Ιταλία, Κροατία, Μαυροβούνιο, Ουκρανία, ΠΓΔΜ, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβενία και Τουρκία. Ως χώρα - παρατηρητής συμμετέχει και η Μολδαβία.

Αλλος ένας Αμερικανός στρατηγός στο υπουργείο Αμυνας

Τελειωμό δεν έχει η περατζάδα ανώτατων Αμερικανών στρατιωτικών από το υπουργείο Αμυνας, για ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ακόμα βαθύτερη εμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στα σχέδια του αμερικανοΝΑΤΟικού παράγοντα στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο ευρύτερα, στην κόντρα με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων.

Σειρά χτες είχε ο αρχηγός των χερσαίων δυνάμεων των ΗΠΑ που εδρεύουν στην Ευρώπη, υποστράτηγος Christopher Cavoli, ο οποίος επισκέφτηκε χτες στο Στρατόπεδο Παπάγου τον αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο, Αλκ. Στεφανή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ