Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Νέα «πακέτα» στα μονοπώλια για οδικούς άξονες

Νέο ζεστό χρήμα για τους μεγαλοεργολάβους ετοιμάζουν κυβέρνηση και ΕΕ σε βάρος των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Σε αυτό το πλαίσιο ο υπουργός υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης συναντήθηκε στις Βρυξέλλες με τους επιτρόπους για την Περιφερειακή Πολιτική Γιοχάνες Χαν και Ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια με αντικείμενο την επανεκκίνηση των έργων στους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους.

Σύμφωνα με πηγές της Κομισιόν, στις συναντήσεις σημειώθηκε «ουσιαστική πρόοδος» και οι κοινοτικοί επίτροποι υπογράμμισαν τη σημασία της ολοκλήρωσης των έργων για την «ανάπτυξη» (του μεγάλου κεφαλαίου φυσικά), τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης (εποχικές και κακοπληρωμένες) και την οδική ασφάλεια. Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται εντατικά για την οριστικοποίηση της σχετικής συμφωνίας με την Κομισιόν.

Δύο θέματα εμφανίζονται να είναι σε εκκρεμότητα: Κατά πόσο συμβιβάζονται κρατικές ενισχύσεις με τον περιλάλητο ανταγωνισμό, ερώτημα που στην πράξη το έχουν απαντήσει πολλάκις δίνοντας πακτωλούς χρημάτων στα μονοπώλια. Δεύτερον την εξεύρεση κονδυλίων για το κομμάτι της κοινοτικής χρηματοδότησης (παίρνουν κι από κει χρήμα όσοι εκμεταλλεύονται μετά δεκαετίες μπροστά τα έργα εισπράττοντας τα διόδια). Η Κομισιόν θέλει το όλο θέμα να έχει επιλυθεί εντός του Οκτώβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ