Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ KΛΕΙΣΙΜΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
Δράσεις της ΠΑΣΕΒΕ για την οργάνωση της κινητοποίησης

Οι δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ απευθύνουν καθημερινά, άνθρωπο τον άνθρωπο, μαγαζί το μαγαζί, κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση της 16ης Σεπτέμβρη και το πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων. Δεκάδες είναι μέχρι σήμερα οι συσκέψεις, συνεδριάσεις Διοικητικών Συμβουλίων τοπικών Ενώσεων ΕΒΕ και οι εξορμήσεις σε μικρά καταστήματα, επιχειρήσεις και βιοτεχνίες.

Την ίδια στιγμή, η συνδικαλιστική πλειοψηφία της ΓΣΕΒΕΕ στην ουσία μποϊκοτάρει την κινητοποίηση της Δευτέρας. Μόλις προχτές, το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ πήρε απόφαση για την κινητοποίηση στις 16 Σεπτέμβρη, χωρίς να έχει ανακοινώσει - 4 μέρες πριν - τόπο και ώρα συγκέντρωσης... Αυτή η στάση αποκαλύπτει το ρόλο τους. Και δείχνει πως η ΓΣΕΒΕΕ με το ζόρι σύρθηκε σε μια τέτοια απόφαση κάτω από την πίεση των προβλημάτων των αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ και την παρέμβαση της ΠΑΣΕΒΕ.

Οι δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ σηκώνουν όλο το βάρος για την οργάνωση της κινητοποίησης.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Χτες βράδυ, δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ είχαν προγραμματίσει συσκέψεις και άλλες ενημερωτικές δράσεις σε γειτονιές της Αθήνας και δήμους της Αττικής.
  • Στην Ανατολική Αττική, η Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων έχει πραγματοποιήσει σειρά δράσεων τις προηγούμενες μέρες μοιράζοντας μαζικά το κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ για συμμετοχή στην απεργία, ενώ πραγματοποίησε σύσκεψη στην κεντρική πλατεία Κορωπίου.
  • Εχουν συγκληθεί τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων ΕΒΕ σε Μαραθώνα, Κορωπί και Λαύριο, όπου πάρθηκαν αποφάσεις συμμετοχής στο κλείσιμο των καταστημάτων.
  • Στο Μενίδι, ο τοπικός Σύνδεσμος Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων πραγματοποιεί καθημερινές περιοδείες σε εμπορικά καταστήματα και μικρές επιχειρήσεις της περιοχής.

Τα αιτήματα αιχμής που θέτει η ΠΑΣΕΒΕ είναι: Καμιά κατάσχεση σπιτιού της λαϊκής οικογένειας, πάγωμα των χρεών χωρίς προσαυξήσεις όσο διαρκεί η οικονομική κρίση. Μείωση της εισφοράς χωρίς μείωση της σύνταξης. Αποποινικοποίηση των χρεών στον ΟΑΕΕ. Να σταματήσει τώρα κάθε διαδικασία αναγκαστικής είσπραξης των χρεών στον ΟΑΕΕ. Σφράγισμα των βιβλιαρίων ασθενείας για όλους χωρίς προϋποθέσεις. Χρηματοδότηση του ΟΑΕΕ κατά τα 2/3 από τον κρατικό προϋπολογισμό. Επιστροφή των ληστευθέντων αποθεματικών του Ταμείου. Επίδομα ανεργίας στους αυτοαπασχολούμενους που έκλεισαν, που να καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες, χωρίς αποκλεισμούς. Καμιά μείωση των συντάξεων. Κατάργηση του εξοντωτικού φορολογικού νόμου που επιβάλλει φορολογία 26% από το πρώτο ευρώ και των «αντικειμενικών κριτηρίων». Μια Κυριακή το χρόνο ανοιχτά τα καταστήματα, κατάργηση του πρόσφατου νόμου.

Στην Αθήνα η ΠΑΣΕΒΕ καλεί σε συγκέντρωση τη Δευτέρα στις 10 το πρωί στην Ομόνοια και στη Θεσσαλονίκη στις 8.30 το πρωί στην πλατεία Αγίας Σοφίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ