Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Σήμερα αποφασίζουν για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των διοικητικών υπαλλήλων ενάντια στις διαθεσιμότητες/απολύσεις, ενώ σήμερα στην πλειοψηφία των ιδρυμάτων οι Σύλλογοι των διοικητικών κάνουν Γενικές Συνελεύσεις προκειμένου να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους. Υπενθυμίζεται ότι το Κεντρικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΠΤΕ) μετά τις διαδοχικές 48ωρες απεργίες που ολοκληρώνονται σήμερα έχει προκηρύξει πενθήμερη απεργία από τις 16 Σεπτέμβρη.

Με μεγάλη συμμετοχή στην απεργία και στις καθημερινές συγκεντρώσεις στα ιδρύματα, συνεχίζουν τον αγώνα τους οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΑΠΘ, του ΠΑΜΑΚ και του ΤΕΙ στη Θεσσαλονίκη. Σήμερα στις 12 το μεσημέρι θα συγκεντρωθούν στην πύλη του ΑΠΘ από όπου θα ξεκινήσουν πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Χτες το πρωί, στη συγκέντρωση των εργαζομένων έξω από το κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του ΕΣΔΕΠ, του ΕΤΕΠ, του ΕΕΔΙΠ και φοιτητικών συλλόγων, οι οποίοι εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα ενάντια στις διαθεσιμότητες - απολύσεις.

Η αναστολή της 48ωρης απεργίας που θα ξεκινούσε χτες με βάση τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας αποφασίστηκε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθήνας, με πρωτοβουλία της Κίνησης Εργαζομένων ΓΠΑ (ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ) και της Πρωτοβουλίας Εργαζομένων ΓΠΑ (ΣΥΡΙΖΑ), πατώντας στη χαμηλή συμμετοχή στην απεργία, αποφεύγοντας όμως να δουλέψουν για τη μεγαλύτερη συμμετοχή των εργαζομένων σ' αυτή και να ξεδιαλύνουν τις αυταπάτες που σκόπιμα σπέρνουν κύκλοι της πρυτανείας προς τους εργαζόμενους ότι το συγκεκριμένο ίδρυμα θα εξαιρεθεί από τη διαθεσιμότητα. Οι δυνάμεις της «Αγωνιστικής Συνεργασίας ΓΠΑ» επέμειναν στη συνέχιση της απεργίας και στην απαραίτητη δουλειά που πρέπει να γίνει άνθρωπο τον άνθρωπο προκειμένου όλοι να ξεσηκωθούν ενάντια στη βάρβαρη πολιτική καθώς η μέχρι τώρα εμπειρία της διαθεσιμότητας - απολύσεις έχει δείξει ότι δε γίνονται εξαιρέσεις...

Την αναστολή της λειτουργίας του ιδρύματος από τις 16 μέχρι και τις 20 Σεπτέμβρη αποφάσισε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου διαμαρτυρόμενη για τις διαθεσιμότητες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ