Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οχι στην παράδοση εκπαιδευτικών λειτουργιών σε επιχειρηματικά συμφέροντα

Παρέμβαση στην Οδοντιατρική Θεσσαλονίκης με αφορμή τη συζήτηση για χορηγία του Τζ. Σόρος

Την παράδοση της λειτουργίας των Κλινικών της Οδοντιατρικής Σχολής του ΑΠΘ στη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Open Society Foundation» (OSF) του Τζορτζ Σόρος, και ταυτόχρονα τη συμμετοχή της Σχολής σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για την πρακτική άσκηση των φοιτητών σε ιδιωτικά οδοντιατρεία, προωθεί η διοίκηση του Τμήματος.

Κόντρα σε αυτούς τους σχεδιασμούς, η Επιτροπή Αγώνα Οδοντιατρικής του ΜΑΣ, μαζί με στελέχη της «Πανεπιστημονικής» στον Οδοντιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης και αυτοαπασχολούμενους οδοντιάτρους, το πρωί της Τρίτης πραγματοποίησαν κινητοποίηση την ώρα της γενικής συνέλευσης του Τμήματος Οδοντιατρικής, στην οποία συζητήθηκε τόσο η πρόταση για χρηματοδότηση της κλινικής άσκησης του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών από την OSF όσο και η πρακτική άσκηση μέσω ΕΣΠΑ.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης πραγματοποίησαν παρέμβαση και μέσα στη συνέλευση. Κατήγγειλαν τη διοίκηση της Σχολής που υλοποιεί τις κατευθύνσεις του νόμου-πλαισίου. Στο πλαίσιο αυτό μπαίνει μπροστάρης στην παράδοση πλευρών της εκπαιδευτικής λειτουργίας απευθείας σε επιχειρηματικά συμφέροντα, με το φερετζέ μιας ΜΚΟ και στέλνει πάμφθηνο εργατικό δυναμικό σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, ενώ ταυτόχρονα ανοίγει την πόρτα για απαλλαγή της σχολής από την πρακτική άσκηση των φοιτητών και τον καθορισμό της άσκησης αυτής όχι από τις ανάγκες της επιστήμης, αλλά από τις ανάγκες των επιχειρήσεων.

Η ΓΣ του Τμήματος τελικά ενέκρινε το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης μέσω ΕΣΠΑ, ενώ η χρηματοδότηση από την OSF δεν μπήκε σε ψηφοφορία λόγω διαφωνίας των καθηγητών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ