Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διαμαρτυρία σήμερα για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών

Στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής συγκεντρώνονται το μεσημέρι γονείς και εκπαιδευτικοί

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς αποκάλυψε σοβαρά προβλήματα στα σχολεία: Τεράστιες ελλείψεις εκπαιδευτικών αλλά και μη εκπαιδευτικού προσωπικού (φύλακες, τροχονόμοι, καθαρίστριες), εκπαιδευτικοί στην ανεργία αντί στις σχολικές αίθουσες, άλλοι σε κινητικότητα προκειμένου να μπαλωθούν οι ελλείψεις. Σήμερα, στις 2.30 το μεσημέρι γονείς και εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δίνουν πρώτη απάντηση με κινητοποίηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής (Τσόχα 15 - 17).

Η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής καλώντας στην κινητοποίηση, αναφέρει ενδεικτικά μία σειρά περιπτώσεις σχολείων από όπου λείπουν εκπαιδευτικοί: Στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας 3 δάσκαλοι, 13ο Δημοτικό Νίκαιας 1 δάσκαλος, 1ο Δημοτικό Ρέντη δάσκαλος ολοήμερου, 6ο Δημοτικό Ιλίου 7 δάσκαλοι, 2 δάσκαλοι ολοήμερου και τα παιδιά θα αποχωρούν από το σχολείο στις 11.30 π.μ., 14ο Δημοτικό Ηλίου 2 δάσκαλοι και τα παιδιά θα αποχωρούν από το σχολείο στις 12.30 το μεσημέρι, 3ο Δημοτικό Καματερού λείπει ένας δάσκαλος ολοήμερου. «Και ο κατάλογος είναι μεγάλος», σημειώνουν οι γονείς. Οπως επισημαίνουν, «με βάση την καινούρια υπουργική εγκύκλιο που έφθασε στις Διευθύνσεις το πρωί της 10ης Σεπτεμβρίου προβλέπεται ότι ο αριθμός μαθητών ανά τμήμα δύναται να υπερβαίνει τους 25 κατά 10% και οι εκπαιδευτικοί διατίθενται κατά προτεραιότητα στα πρωινά τμήματα. Στα ολοήμερα ανακοινώθηκε η αναστολή λειτουργίας τους μέχρι νεοτέρας». Παράλληλα, με εμπιστευτική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας ξεκινά μία κινητικότητα εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης εντός και εκτός ΠΥΣΠΕ προκειμένου να «μπαλωθούν» κενά με εκπαιδευτικούς οι οποίοι χαρακτηρίζονται ως «υπεράριθμοι» μετά το κλείσιμο ολοήμερων τμημάτων και συμπτύξεων.

Στην Περιφέρεια Αττικής θα συγκεντρωθούν και εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στις 2 το μεσημέρι. Στην κινητοποίηση καλούν οι Σύλλογοι Ανατολικής Αττικής «Σωκράτης», Ν. Ιωνίας - Ηρακλείου - Mεταμόρφωσης - Λυκόβρυσης «Γ. Σεφέρης», Βύρωνα - Καισαριανής - Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη», Περιστερίου «Ελλη Αλεξίου», Ηλιούπολης, Π. Φαλήρου, Σαλαμίνας. Οπως αναφέρουν, «τα παιδιά που πετιούνται εκτός ολοήμερου προστίθενται στον κατάλογο των χιλιάδων παιδιών που βρίσκονται εκτός παιδικών σταθμών, στους νέους που θέλει να διώξει από το σχολείο η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας για να τους στείλει στη μαθητεία της τζάμπα εργασίας». Στη συγκέντρωση καλεί η ΔΟΕ.

  • Την αντίθεσή του στη σύμπτυξη των τμημάτων της Β' τάξης του 3ου Γυμνασίου Αγ. Αναργύρων καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων. Οπως σημειώνει μεταξύ άλλων, από τα 4 τμήματα των 20, δημιουργούνται 3 τμήματα των 27 μαθητών, με αρκετά παιδιά να αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ