Τετάρτη 25 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Αγροτική Συσπείρωση και στα Φάρσαλα

Συγκροτήθηκε Επιτροπή Πρωτοβουλίας για την Πανελλαδική Αγροτική Συσπείρωση

Επαρχιακή Επιτροπή Πρωτοβουλίας για την Πανελλαδική Αγροτική Συσπείρωση συγκροτήθηκε χτες στα Φάρσαλα σε σύσκεψη αγροτών που πραγματοποιήθηκε στην Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών. Τα μέλη που απαρτίζουν την Επιτροπή Πρωτοβουλίας είναι αγρότες αγωνιστές, από διάφορους πολιτικούς χώρους, που πρωτοστάτησαν στις μεγαλειώδεις αγροτικές κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ. Συγκεκριμένα, είναι οι αγρότες: Τ. Θεοδωρόπουλος από το χωριό Βασιλί, Κ. Καραγιάννης από τον Πολυδάμαντα, Ν. Καραγιάννης από το Βασιλί, Φ. Μπουλούτσος από το Δίλοφο, Γ. Παπαδημητρίου, πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Αγ. Γεωργίου, Β. Σαργκάνης από το Δίλοφο, Ν. Τσακίρης από τον Σταυρό, Θ. Τσαλόπουλος, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αγροτών Νομού Λάρισας, και Φ. Χουλιάρας, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κατωχωρίου.

Μιλώντας στη σύσκεψη ο Θ. Τσαλόπουλος, μέλος της Επιτροπής Πρωτοβουλίας για την Πανελλαδική Αγροτική Συσπείρωση, αναφέρθηκε στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος εξαιτίας της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ. Κατήγγειλε, επίσης, την αρνητική στάση των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών και συνεταιριστικών οργανώσεων, που είναι πλήρως ευθυγραμμισμένες με την εφαρμοζόμενη αντιαγροτική πολιτική, επισημαίνοντας την τεράστια ευθύνη που φέρουν για τον εκφυλισμό του αγροτικού κινήματος πανελλαδικά και την εχθρική στάση που κράτησαν και κρατούν απέναντι στους αγώνες των αγροτών.

Για τους στόχους της Πανελλαδικής Αγροτικής Συσπείρωσης μίλησε ο Χ. Αρχοντής, μέλος της Επιτροπής Πρωτοβουλίας, υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι η δημιουργία μιας τρίτης συνομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων, ή μιας παράταξης με μέλη, αλλά να καθοδηγηθεί από τα προβλήματα και τα αιτήματα των αγροτών και να καθοδηγήσει τους αγώνες και τις διεκδικήσεις τους. Και αφού επισήμανε ότι η αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, στα πλαίσια των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, αποσκοπεί στο ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτικών νοικοκυριών, τόνισε την αναγκαιότητα του πανελλαδικού συντονισμού δράσης των αγροτών για την ανατροπή της.

Στο επίκεντρο της χτεσινής σύσκεψης βρέθηκε και η κυβερνητική επιχείρηση κατεδάφισης της Κοινωνικής Ασφάλισης. Οπως τόνισε ο Ρ. Μαρούδας, μέλος της Επιτροπής Πρωτοβουλίας, οι αγρότες, των οποίων, ήδη, έχουν χτυπηθεί τα ασφαλιστικά δικαιώματά, πρέπει να συντονίσουν από κοινού τη δράση τους με τ' άλλα λαϊκά στρώματα και να δώσουν δυναμικό «παρών» στον αγώνα, για να μην «περάσουν» τ' αντιασφαλιστικά μέτρα.

Στη χτεσινή σύσκεψη οι αγρότες ανέπτυξαν πλούσιο και εποικοδομητικό διάλογο για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο αγροτικός κόσμος, καταδεικνύοντας ως μονόδρομο τον αγώνα για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ. «Εμείς θα είμαστε ουραγοί της Πανελλαδικής Αγροτικής Συσπείρωσης, γιατί πρέπει να οργανωθούμε για να επιζήσουμε», τόνισε ο Ν. Τσακίρης. Και ο συνάδελφός του Β. Σαργκάνης συνέχισε: «Πρέπει, βεβαίως, ν' αγωνιστούμε και να εξετάσουμε τους τρόπους πάλης. Είναι πολλά τα προβλήματά μας. Οπως το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργήσει η λειτουργία των Ομάδων Παραγωγών, που στρέφονται κατά των αγροτών, ενώ η κυβέρνηση ισχυριζόταν ότι θα γίνουν για το καλό μας». «Θέλει καθημερινή δράση για την επιτυχία των στόχων μας», σημείωσε ο Φ. Χουλιάρας. «Πρέπει να δώσουμε στους αγρότες να καταλάβουν ότι κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος», τόνισε ο Κ. Καραγιάννης. Και καταλήγοντας ο Γ. Παπαδημητρίου επισημαίνει: «Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες είναι πολλά και οξυμένα. Ετσι, λοιπόν, αφήνουμε τις πολιτικές μας "ταυτότητες" και μέσα από την ΠΑΣΥ εντείνουμε τον αγώνα μας για την επίλυσή τους».

Χτες πραγματοποιήθηκε ανάλογη σύσκεψη αγροτών και στον Τύρναβο, η οποία συνεχιζόταν μέχρι αργά το βράδυ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ