Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

BAΡΣΟΒΙΑ.-- Δεκάδες χιλιάδες Πολωνοί εργαζόμενοι και συνδικαλιστές διαδήλωσαν το Σάββατο στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, συνεχίζοντας για τέταρτη μέρα τις κινητοποιήσεις, με αιτήματα τη βελτίωση των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας και την παραίτηση της κεντροδεξιάς κυβέρνησης του Ντόναλντ Τασκ.

ΜΕΞΙΚΟ.-- Επιχείρηση στην κεντρική πλατεία Σόκαλο της πόλης του Μεξικού πραγματοποίησαν την Παρασκευή το βράδυ οι δυνάμεις καταστολής της αστυνομίας για να απομακρύνουν εκπαιδευτικούς οι οποίοι διαμαρτυρόμενοι για την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης είχαν κατασκηνώσει εκεί ως συνέχεια του αγώνα που δίνουν εδώ αρκετές μέρες. Στις συγκρούσεις τραυματίστηκαν τουλάχιστον 40 διαδηλωτές.

ΜΟΣΧΑ.-- Πυρκαγιά εκδηλώθηκε χτες σε πυρηνοκίνητο υποβρύχιο σε ναυπηγείο κοντά στο Βλαδιβοστόκ της ανατολικής Ρωσίας χωρίς ωστόσο να υπάρχει κίνδυνος για διαρροή ραδιενέργειας, σύμφωνα με αξιωματούχους του ρωσικού ναυτικού. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών επισκευής στο υποβρύχιο.

ΠΝΟΜ ΠΕΝΧ.-- Με χημικά και αντλίες νερού επενέβη η αστυνομία προκειμένου να διαλύσει κινητοποιήσεις στην Καμπότζη, κατά τις οποίες οι διαδηλωτές απαιτούσαν τη διεξαγωγή έρευνας για τα αποτελέσματα των εκλογών του Ιούλη, κατά τις οποίες η αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι υπήρξε εκτεταμένη νοθεία.

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- 27 εργαζόμενοι σε ανθρακωρυχείο έχασαν τη ζωή τους το Σάββατο, μετά την κατάρρευση τμήματος του ορυχείου στην επαρχία Σαμαγνκάν. Ακόμα 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν ενώ πραγματοποιούνταν προσπάθειες εντοπισμού ακόμα 12 εγκλωβισμένων. Ακόμα τρεις άμαχοι έχασαν τη ζωή τους σε επίθεση αυτοκτονίας κοντά σε κέντρο υγείας στην περιοχή Νταμάν, το Σάββατο, ενώ στόχος εικάζεται ότι ήταν αυτοκινητοπομπή ΝΑΤΟικών δυνάμεων.

ΛΑΧΟΡΗ.-- Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ένα κοριτσάκι πέντε ετών στο Πακιστάν, μετά την απαγωγή και το βιασμό του. Η αστυνομία μέχρι στιγμής δηλώνει ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για τον εντοπισμό των δραστών τους οποίους αναζητά, ενώ οργανώσεις δικαιωμάτων πραγματοποίησαν κινητοποιήσεις καταδικάζοντας το περιστατικό.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Τουλάχιστον 57 παιδιά στην ανατολική Ινδία αναγκάστηκαν να εισαχθούν σε νοσοκομεία, μετά από τη χορήγηση λάθος εμβολίων, καθώς τα παιδιά έπρεπε να εμβολιαστούν για πολιομυελίτιδα και εμβολιάστηκαν για ηπατίτιδα. Κάτοικοι της περιοχής την Κυριακή περικύκλωσαν το κτήριο των υγειονομικών υπηρεσιών διαμαρτυρόμενοι για το λάθος, με αποτέλεσμα την επέμβαση της αστυνομίας για τη διάλυσή τους.

ΣΕΟΥΛ.-- Νοτιοκορεάτες στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον άνδρα ο οποίος προσπαθούσε να περάσει στη ΛΔ Κορέα διασχίζοντας ποτάμι και τον σκότωσαν. Νωρίτερα, τα ξημερώματα, επαναλειτούργησε το κοινό βιομηχανικό πάρκο στο Καεσόνγκ της ΛΔ Κορέας.

ΤΟΚΙΟ.-- Το θάνατο δύο ηλικιωμένων γυναικών, δεκάδες τραυματίες και προβλήματα σε τηλεπικοινωνίες και ηλεκτροδότηση προκάλεσε το χτεσινό πέρασμα του τυφώνα Μαν-Γι από τη βόρεια Ιαπωνία. Στο μεταξύ, χτες έκλεισε στην Ιαπωνία και ο τελευταίος πυρηνικός αντιδραστήρας, κάτι που είχε να συμβεί στη χώρα εδώ και δεκαετίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ