Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αριθμοί της ... διάλυσης

Στην κατάργηση εκατοντάδων οργανικών θέσεων στο πολύπαθο και ήδη υποστελεχωμένο υπουργείο Πολιτισμού και σε πολιτιστικούς φορείς προχώρησε η κυβέρνηση με τη δημοσίευση των Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων για τις «διαθεσιμότητες» υπαλλήλων σε φορείς του Δημοσίου, παραμονές της 48ωρης απεργίας στο Δημόσιο.

Συγκεκριμένα, καταργούνται 136 στο ΥΠΠΟ, 45 στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, 11 στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων - Απαλλοτριώσεων, 5 στην Εθνική Πινακοθήκη, 1 στην Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και 2 στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Οι εργαζόμενοι που υπηρετούν στις θέσεις αυτές τίθενται σε καθεστώς «διαθεσιμότητας» και, εάν δεν μετακινηθούν σε άλλη υπηρεσία του Δημοσίου (με τη διαδικασία της «κινητικότητας»), απολύονται. Στις ειδικότητες που πλήττονται περιλαμβάνονται σχεδιαστές (63), εργάτες (43), βιβλιοθηκονόμοι (4), φυλάκων κτιρίων (6) κ.ά.

Χαρακτηριστικό για το πλήγμα που θα υποστεί η Αρχαιολογική Υπηρεσία είναι το γεγονός ότι από τους 94 συνολικά Σχεδιαστές σε όλη τη χώρα, απομακρύνονται οι 63. Πρόκειται για άκρως απαραίτητη ειδικότητα για τις Εφορείες Αρχαιοτήτων, αφού οι έμπειροι αυτοί εργαζόμενοι είναι ειδικευμένοι στο αρχαιολογικό σχέδιο, απαραίτητοι στις ανασκαφές, στην αποτύπωση αρχαιολογικών χώρων και ευρημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ