Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
Η Χρυσή Αυγή αντιμετωπίζεται με όρους κινήματος

Τοποθέτηση του μέλους του ΠΓ και δημοτικού συμβούλου του ΚΚΕ στην Αθήνα

H αντιμετώπιση του νεοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής θα γίνει με όρους κινήματος, με πολιτική αντιπαράθεση και αποκάλυψη του βρώμικου ρόλου που παίζουν οι φασίστες ενάντια στο λαό σε όλους τους χώρους εργασίας, και τις λαϊκές γειτονιές, στα σχολεία και τις σχολές. Αυτό τόνισε χτες στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος.

Υπογράμμισε ότι μιλάμε για ναζιστική οργάνωση με εγκληματική δράση, καθώς της δολοφονίας του Π. Φύσσα προηγήθηκαν δεκάδες άλλες τέτοιες δολοφονικές απόπειρες, τραμπουκισμοί και εμπρησμοί εναντίον Ελλήνων και μεταναστών, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη δολοφονική επίθεση πρόσφατα κατά πρωτοπόρων εργατών, κομμουνιστών στο Πέραμα, επειδή οι νεοναζί θέλουν να ρίξουν τα μεροκάματα ση Ζώνη.

Απαντώντας σε προηγούμενη τοποθέτηση του δημάρχου περί «ευρωπαϊκής κουλτούρας», με την οποία τάχα δε συνάδουν όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα, περί «παράδοσης» πολιτικής βίας στην Ελλάδα κ.λπ., αλλά και στη θέση που πήρε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, ότι υπήρξε και βία από μέρους της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, που ανέχτηκε συνολικά η αριστερά κ.ά., ο Ν. Σοφιανός υπογράμμισε ότι καταδίκη των νεοναζί αντάμα με συμψηφισμούς και γενικότητες δε γίνεται.

Για τα πολυδιαφημισμένα «ευρωπαϊκά ιδεώδη», θύμισε πρόσφατα ναζιστικά εγκλήματα σε χώρες όπως η Νορβηγία, η Γερμανία και η Γαλλία, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η ευρωενωσιακή νομοθεσία υλοποιεί τη λογική των δύο άκρων με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το λαϊκό κίνημα.

Παράλληλα, σημείωσε ότι οι γενικόλογες αντιμνημονιακές ρητορείες θολώνουν τα νερά κι αφήνουν εκεί τη Χρυσή Αυγή να ψαρεύει. Ξεκαθάρισε ότι για όσα περνά ο λαός μας σήμερα, οι υπεύθυνοι έχουν ονοματεπώνυμο, είναι η τρόικα, δηλαδή η Ευρωπαϊκή Ενωση, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ. Υπεύθυνη είναι η άρχουσα τάξη που εκμεταλλεύεται και κλέβει τον ιδρώτα του λαού.

Οσο για την αστική δημοκρατία, που καλούν σήμερα οι αστικές δυνάμεις να υπερασπιστεί ο λαός, υπενθύμισε ότι στην Ελλάδα σημαίνει 3,5 εκατ. ανασφάλιστους, 1,5 εκατομ. άνεργους και σχεδόν 4 εκατομ. ανθρώπους κάτω από τα όρια της φτώχειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ