Σάββατο 28 Σεπτέμβρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
5 ΟΚΤΩΒΡΗ
Στη μάχη για την προετοιμασία των συλλαλητηρίων

Βδομάδα κινητοποιήσεων θα είναι η πρώτη βδομάδα του Οκτώβρη, με συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική. Το κάλεσμα του ΠΑΜΕ βρίσκει πλατιά απήχηση στα συνδικάτα και στην κατεύθυνση της οργάνωσης κινητοποιήσεων κινούνται Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και πρωτοβάθμια σωματεία. Η συγκέντρωση στην Αττική θα γίνει στις 5 Οκτώβρη στις 11 το πρωί στην Ομόνοια και στη Θεσσαλονίκη την ίδια μέρα στις 11 το πρωί στο Αγαλμα Βενιζέλου. Στόχος να βουλιάξουν οι πλατείες από τις συγκεντρώσεις τις πρώτες μέρες του Οκτώβρη, να οργανωθεί η συζήτηση και η πάλη στους χώρους δουλειάς, με προοπτική το επόμενο βήμα να είναι η πραγματοποίηση γενικής απεργίας προς τα τέλη του Οκτώβρη. Στα πλαίσια αυτά, τη Δευτέρα 30 Σεπτέμβρη συνεδριάζει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, για να αποτιμήσει τις μέχρι τώρα κινητοποιήσεις και να συζητήσει την πρότασή της προς την εργατική τάξη και τα συνδικάτα για την προκήρυξη απεργίας και την οργάνωσή της.

Σε δεκάδες πόλεις έχουν ήδη καθοριστεί συγκεντρώσεις για το διάστημα από 2 μέχρι και 5 Οκτώβρη.

Στη μάχη μπαίνουν και οι σύλλογοι των συνταξιούχων με ανακοινώσεις και εξορμήσεις.

«Απαιτείται παλλαϊκός ξεσηκωμός όλων μας», τονίζει στην ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ - Τραπεζών. Καλεί τους συνταξιούχους να πάρουν μέρος στα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα, ώστε να διεκδικήσουν να καταργηθεί το 25ευρω χαράτσι που επιβάλλει η κυβέρνηση για την εισαγωγή στα δημόσια νοσοκομεία, να αποκρούσουν τις αντιλαϊκές πολιτικές που οδηγούν τους συνταξιούχους στη φτώχεια.

Κάλεσμα στους συνταξιούχους να βγουν μπροστά μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια τους, απευθύνει ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιγάλεω - Αγίας Βαρβάρας - Χαϊδαρίου. Η προσυγκέντρωση των συνταξιούχων έχει οριστεί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στις 10.30 το πρωί. «Διαλύουν τον ΕΟΠΥΥ, κλείνουν νοσοκομεία, η ανεργία γιγαντώνεται, η φορολογική επιδρομή μεγαλώνει, η ακρίβεια καλά κρατεί», σημειώνει και τονίζει: «Εχουμε τη δύναμη. Τώρα είναι ώρα για δράση. Είναι η ώρα του αγώνα!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ