Σάββατο 28 Σεπτέμβρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Εν αναμονή της βοήθειας τα θύματα του σεισμού

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Ξεπερνούν τους 350 πλέον οι νεκροί και τους 765 οι τραυματίες, από το φονικό σεισμό των 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε την Τρίτη, στο κρατίδιο Μπαλουχιστάν, του Πακιστάν, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες είναι οι πληγέντες. Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι, καθώς το 90% των κτισμάτων έχουν καταρρεύσει στις περιφέρειες Αουαράν και Κετς, καθώς και σε ακόμα τέσσερις περιοχές.

Οι πληγείσες από το σεισμό περιοχές χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα απομακρυσμένες, ενώ δεν υπάρχουν και επαρκείς υποδομές πρόσβασής σε αυτές. Φτωχές έως ανύπαρκτες είναι και οι υποδομές Υγείας και περίθαλψης στη συγκεκριμένη περιοχή, η οποία, όπως αποδεικνύεται, ήταν παντελώς εγκαταλειμμένη από το κράτος, με αποτέλεσμα η βοήθεια να φτάνει με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς και να υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε γιατρούς και φάρμακα.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες, ελικόπτερο που μετέφερε βοήθεια για τους πληγέντες δέχτηκε επίθεση από ρουκέτα, στην περιοχή Αουαράν, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν απώλειες.

Την ίδια στιγμή, στην περιοχή της Πεσαβάρ, τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν χτες τη ζωή τους, μετά από επίθεση σε κυβερνητικό λεωφορείο. Η βόμβα είχε τοποθετηθεί μέσα στο λεωφορείο, στο οποίο τραυματίστηκαν ακόμα 47 άνθρωποι. Ως δράστης της επίθεσης εικάζεται ότι είναι ομάδες Ταλιμπάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ