Τετάρτη 2 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΣΕΒΕ
Αντίσταση στη φορολογική τρομοκρατία

Ανακοίνωση της Πανελλαδικής Γραμματείας για την απειλή αφαίρεσης του ΑΦΜ σε όσους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ χρωστούν στην Εφορία

Ως έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των φορολογικών μέτρων σε βάρος αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ τις διαρροές από το υπουργείο Οικονομικών περί αφαίρεσης ΑΦΜ σε επαγγελματίες με φορολογικές εκκρεμότητες.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της ΠΑΣΕΒΕ που φέρει τον τίτλο «Αντιστεκόμαστε στη φορολογική τρομοκρατία», σημειώνει:

«Η νέα προσπάθεια φορολογικής τρομοκρατίας που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση με την απειλή ότι θα αφαιρείται το ΑΦΜ από όσους δεν πληρώνουν τους υπέρογκους φόρους που μας έχουν επιβάλει, είναι ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα των φορολογικών μέτρων σε βάρος των επαγγελματιών, βιοτεχνών, μικρών εμπόρων και αυτοκινητιστών.

Μας ξεζουμίζουν με τις συνεχιζόμενες αυξήσεις στη φορολογία. Για το 2014 σκοπεύουν να μας γδάρουν με το συντελεστή 26% από το πρώτο ευρώ. Μας φορτώνουν εισφορές αλληλεγγύης και τέλος επιτηδεύματος και τα χαράτσια. Με τα δήθεν αντικειμενικά κριτήρια μας φορτώνουν με εισόδημα που δεν αποχτήσαμε ποτέ. Τώρα, με την απειλή αφαίρεσης του ΑΦΜ επιχειρούν να μας στραγγαλίσουν, να οδηγήσουν χιλιάδες συναδέλφους σε αναγκαστική έξοδο από τη δουλειά, στην ανεργία και τη φτώχεια».

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται θα είναι η καταστροφή και η εξαφάνιση για χιλιάδες μικρούς επαγγελματίες - βιοτέχνες - μικρούς εμπόρους - αυτοκινητιστές. Δεν πληρώνουμε γιατί δεν έχουμε, έχουμε στεγνώσει. Πρέπει να τους εμποδίσουμε».

Τέλος, η ΠΑΣΕΒΕ καλεί τους αυτοαπασχολούμενους να οργανωθούν στα σωματεία τους, να κινητοποιηθούν, να συγκροτήσουν επιτροπές αγώνα όπου δεν υπάρχουν και να ενισχύσουν τις ήδη υπάρχουσες ενάντια στα χαράτσια και τη φοροληστεία. «Μόνο με τον ενωμένο αγώνα μαζί με τους εργαζόμενους μπορούμε να εμποδίσουμε τα χειρότερα. Να ανοίξουμε δρόμο για την ανατροπή της πολιτικής που εξυπηρετεί την κερδοφορία του κεφαλαίου, που τα δίνει όλα σε τράπεζες, βιομηχάνους, εφοπλιστές, την ίδια ώρα που χιλιάδες από εμάς οδηγούμαστε στην καταστροφή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ