Παρασκευή 4 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η φορο-επιδρομή καλά κρατεί

Χιλιάδες απειλητικά ηλεκτρονικά «ραβασάκια» σε οικογένειες που αδυνατούν να πληρώσουν

Αγριο κυνήγι φόρων σε βάρος των λαϊκών οικογενειών έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση
Αγριο κυνήγι φόρων σε βάρος των λαϊκών οικογενειών έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση
Στοιχεία που επιβεβαιώνουν την άγρια κυβερνητική επιδρομή σε βάρος των φορολογουμένων των λαϊκών στρωμάτων, έδωσε χτες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας. Σύμφωνα με αυτά, τον προηγούμενο Σεπτέμβρη τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού, προ επιστροφών φόρων, ανήλθαν στα 4,1 δισ. ευρώ, εμφανίζοντας αύξηση 17,7% έναντι του αντίστοιχου περσινού μήνα.

Τα αυξημένα κρατικά έσοδα, έχουν σχέση με το άγριο κυνήγι των φορολογουμένων που έχουν εξαπολύσει οι φορολογικές αρχές, που φτάνει ως το σημείο του ανοικτού εκβιασμού, για κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων, όσων δεν προσέλθουν στα γκισέ της εφορίας. Χαρακτηριστικό της κατάστασης που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά στρώματα, αποτελεί το γεγονός ότι τα «φρέσκα» ληξιπρόθεσμα χρέη στην Εφορία, αυτά που δημιουργήθηκαν στο 8μηνο (Γενάρης - Αύγουστος) 2013 φτάνουν στο αστρονομικό ύψος των 4,8 δισ. ευρώ.

Ηδη αυτές τις μέρες καταφθάνουν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χιλιάδες απειλητικά «ραβασάκια» σε οικογένειες που δεν έχουν καταφέρει να πληρώσουν τις δόσεις τους στην εφορία. Με τα ηλεκτρονικά μηνύματα και κατά την παγιοποιημένη πλέον πρακτική, απειλούν με «όλα τα προβλεπόμενα κατά την κείμενη νομοθεσία διοικητικά, αναγκαστικά, διασφαλιστικά και λοιπά μέτρα». Σημειώνουν επίσης πως δίνεται περιθώριο 15 ημερών προκειμένου οι φορολογούμενοι να προσέλθουν για ρύθμιση ή για την εξόφληση της οφειλής. Μάλιστα είναι τέτοια η πρεμούρα του αστικού κράτους να εισπράξει όσα περισσότερα μπορεί από τις λαϊκές οικογένειες, που σε πολλές περιπτώσεις τέτοια ηλεκτρονικά «ραβασάκια» στέλνονται σε φορολογούμενους που έχουν πληρώσει εμπρόθεσμα τη δόση τους, αλλά η πληρωμή αυτή δεν έχει περαστεί ακόμα στις βάσεις δεδομένων των εισπρακτικών μηχανισμών...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ