Σάββατο 28 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1
Θρήνος για Αλμπορέτο

«Μαύρο» Γκραν Πρι θα είναι για την... κόκκινη Φεράρι αυτό της Βαρκελώνης που θα διεξαχθεί την Κυριακή. Ο πρώην οδηγός της, Μικέλε Αλμπορέτο σκοτώθηκε σε ατύχημα στην πίστα Λάουζιτστρινγκ, στο Ντέσντνερ της Γερμανίας την ώρα που δοκίμαζε ένα Αουντι για τον αγώνα του Λεμάνς

Ο 44χρονος οδηγός είχε τρέξει με τη «Σκουντερία» από το 1984 ως το 1988, είχε αναδειχτεί 2ος Παγκόσμιος Πρωταθλητής, ενώ είχε δει σε τρεις αγώνες πρώτος την καρό σημαία.

Ο πρόεδρος της Ιταλικής ομάδας, Λούκα Ντι Μοντετζέμολο, δήλωσε: «Ο Αλμπορέτο υπήρξε ένας πολύ σημαντικός οδηγός στην ιστορία της Φεράρι, πανέξυπνος και πάντα με τάσεις προόδου στην οδήγησή του. Ο θάνατός του, με λύπησε πολύ. Ο Μικέλε συνέχιζε να αγωνίζεται, συνέχεια με μεγάλο πάθος και αυτό δηλώνει ότι το άθλημά μας, στο οποίο ήταν πολύ αφοσιωμένος, εμπεριέχει διαρκώς ρίσκο».

Στη σκιά του θανάτου του Αλμπορέτο, διεξάγεται την Κυριακή, ο αγώνας στην πίστα της Βαρκελώνης, που θεωρείται ως η καλύτερη για τη ΜακΛάρεν καθώς την τελευταία τριετία, τα δύο μονοθέσια της Μερσεντές βρίσκονται στις ισάριθμες πρώτες θέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ