Σάββατο 28 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Αγωνία για τη σωτηρία

Κρίσιμο το ματς στο Ηράκλειο ανάμεσα σε ΟΦΗ και Παναχαϊκή

Sportidea

Κρίσιμο το ματς στο Ηράκλειο ανάμεσα σε ΟΦΗ και Παναχαϊκή
Τον πρώτο λόγο έχουν οι αριθμοί... Στην 27η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Εθνικής Κατηγορίας, τα όνειρα και οι στόχοι των ομάδων, κυρίως της ουράς, θα κριθούν στις λεπτομέρειες. Οι διαφορές στα χαμηλά της βαθμολογίας είναι μικρές με αποτέλεσμα η αγωνιστική που ξεκινάει αύριο και ολοκληρώνεται τη Δευτέρα, να χαρακτηρίζεται εξαιρετικά καθοριστική για την τύχη των «μικρών».

Ενα, λοιπόν, από αυτά τα παιχνίδια με κρίσιμο χαρακτήρα που διακυβεύονται οι κόποι και οι αγωνίες μιας ολόκληρης χρονιάς και για τους δύο αντιπάλους, είναι αυτό μεταξύ του ΟΦΗ και της Παναχαϊκής (17.30). Οι Κρητικοί, οι οποίοι αν και μεγάλο διάστημα της περιόδου βρίσκονταν στην ουρά της βαθμολογίας, κατάφεραν να ξεφύγουν τον άμεσο υποβιβασμό και πλέον αναζητούν ένα καλύτερο πλασάρισμα ώστε να αποφύγουν τη διαδικασία των μπαράζ. Κάτι, που οι γηπεδούχοι πιστεύουν ότι θα το πραγματοποιήσουν κόντρα στους Πατρινούς. Τον ίδιο στόχο, πάντως, δηλαδή να αποφύγουν να «μπλέξουν» στη διαδικασία των μπαράζ, έχουν και οι παίχτες της Παναχαϊκής, οι οποίοι έχουν επικεντρώσει εξ ολοκλήρου το μυαλό τους στο κρίσιμο ματς.

Μπορεί ο γηπεδούχος Πανιώνιος να βρίσκεται στην 9η θέση και φαινομενικά να προηγείται κατά πολύ του αυριανού αντίπαλού του ΠΑΣ Γιάννενα (17.30) που είναι στην 14η, όμως ουσιαστικά οι δύο ομάδες απέχουν μεταξύ τους 4 βαθμούς. Αυτό σημαίνει ότι η συγκεκριμένη κόντρα κρύβει μια «άγρια» ομορφιά, καθώς από την έκβασή του αποτελέσματός της ίσως έρθουν τα πάνω κάτω, στα χαμηλά του πίνακα.

Σε όλα τα παιχνίδια της 27ης αγωνιστικής, κάθε αποτέλεσμα είναι πιθανό, αλλά σε κάποια ματς τα προγνωστικά είναι «απαγορευμένα», έστω και αν η βαθμολογική διαφορά των αντιπάλων είναι μεγάλη. Συγκεκριμένα, αμφίρροπη χαρακτηρίζεται η αυριανή κόντρα του Αρη με την Καλαμάτα στο Χαριλάου (17.30, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ). Η παραίτηση του Μπάμπη Τεννέ, που δεν έγινε δεκτή από τη διοίκηση, αναστάτωσε το κλίμα στην ομάδα που αύριο καλείται να αντιμετωπίσει μια ομάδα που βλέπει τη συγκεκριμένη αναμέτρηση ως «ζωής και θανάτου». Στο μεταξύ, στον Πύργο, η ΑΕΚ φαντάζει ως το μεγάλο φαβορί έναντι του Πανηλειακού (17.30). Ομως «το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού» πράγμα που σημαίνει ότι η «Ενωση» θα χρειαστεί να είναι πολύ προσεχτική προκειμένου να μην υποστεί απώλειες. Εξάλλου, οι Πυργιώτες, αναμένεται να τα δώσουν όλα, αφού η 13η θέση στην οποία βρίσκονται δεν μπορεί να τους εξασφαλίσει την παραμονή τους. Σε άλλο παιχνίδι ο ουραγός Αθηναϊκός θα κυνηγήσει το... θαύμα στον Βύρωνα, έναντι της Ξάνθης (17.30, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ).

Σε δύσκολες έδρες ρίχνονται αύριο Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ, χωρίς ωστόσο να προβληματίζονται ιδιαίτερα για το αποτέλεσμα καθώς δεν κινδυνεύουν να χάσουν τα κεκτημένα τους. Το «τριφύλλι» αντιμετωπίζει τον Ιωνικό (17.30) και ο ΠΑΟΚ στην Καισαριανή τον Εθνικό Αστέρα (17.30). Ο Ολυμπιακός σε ένα τυπικής διαδικασίας ντέρμπι αντιμετωπίζει τη Δευτέρα τον «κουτσουρεμένο» λόγω απουσιών Ηρακλή (17.30, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ